Waar is er het meest criminaliteit? Waar het minst? Bekijk hier hoe jouw gemeente scoort

De federale politie heeft haar jaarcijfers voor 2023 gepubliceerd, en daaruit blijkt dat er nergens meer criminaliteit is dan in Leuven. Per 100 inwoners werden er vorig jaar 12,48 misdrijven geregistreerd. Maarkedal scoort dan weer het best, met 2,15 misdrijven per 100 inwoners. Bekijk hieronder hoe de situatie in jouw gemeente is.

 

Meer krantenkoppen in België

Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk

Claude Winne en Beatrice Waignein uit de Passendaalsestraat in Moorslede gaven elkaar op 9 mei 1974 hun jawoord. Het koppel is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Beatrice en Claude klinken op vijftig jaar huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket opent onderzoek naar verkrachting nadat gevangene maatschappelijk assistente heeft aangevallen en betast

In de gevangenis van Antwerpen is een maatschappelijk assistente aangevallen door een gedetineerde. De vrouw was in gesprek met de man, toen hij haar onverwacht vastgreep en betastte. De assistente wou de noodknop gebruiken om alarm te slaan, maar die werkte niet, waardoor het langer duurde voor er hulp kwam. Het parket heeft een onderzoek geopend naar verkrachting. De gedetineerde

Lees meer »

“Ik dacht dat de speurder gewoon een cameraman was”: Rik Verheye en Pedro Elias flaterden erop los in ‘Klopjacht’

Ondanks een ‘dikke’ Porsche met 700 PK werden boezemvrienden Rik Verheye (37) en Pedro Elias (49) al na één dag gevat in ‘Celebrity Klopjacht’. Hun deelname was geen succesverhaal, in tegenstelling tot hun vriendschap. Al tien jaar zijn ze onafscheidelijk, ook al blijkt de vriendschap onderhouden soms moeilijk. “Rik heeft zo zijn eigenaardigheden.”

Lees meer »

Na commotie op gemeenteraad: oppositie in Heuvelland mag rapport van Audit Vlaanderen inlezen

In Heuvelland zullen de gemeenteraadsleden van de oppositie, dat zijn CD&V en N-VA, deze week nog het rapport van Audit Vlaanderen krijgen. Dat heeft burgemeester Wieland Demeyer (Gemeentebelangen) beloofd. Maandagavond verliet de voltallige oppositie uit protest de gemeenteraad, omdat ze het rapport van Audit Vlaanderen niet mochten inzien. Dat onderzoek kwam er na een melding over mogelijke fraude in Heuvelland.

Lees meer »

Citymesh bedient vanuit Oostkamp drones om politie en brandweer te ondersteunen

Het Oostkampse bedrijf Citymesh heeft in het Provinciaal Instituut voor Vorming en Opleiding (PIVO) in Asse een innovatief Safety Drone Shield voorgesteld. Dit geavanceerd systeem maakt gebruik van drone-technologie en 5G-connectiviteit om nooddiensten in België te ondersteunen. De drones streamen livebeelden naar brandweer, politie en veiligheidsdiensten. Een van de drie remote operations centers bevindt zich in Oostkamp. Recent nog werd

Lees meer »