Twee meisjes gedood bij schietpartij op schoolbusje in Pakistan, vijf andere kinderen gewond

Bij een schietpartij op een schoolbusje in Pakistan zijn donderdag twee meisjes omgekomen. Vijf andere kinderen raakten gewond. Dat meldt de lokale politie.

 

Meer krantenkoppen in België

Volksspelen verenigen buurt: Tweede editie met dit jaar varkentje aan ’t spit

Op zondag 22 september vindt in De Boogaard – het buurtparkje naast de kerk – de tweede editie plaats van het groot Zuienkerks volksspelentornooi. Feestcomité Zuienkerke hoopt opnieuw op een mooie opkomst. “Vorig jaar is er achteraf nog lang over het tornooi gesproken geweest. We bereikten gezinnetjes die we anders niet, of toch moeilijk, bereiken.”
The post Volksspelen verenigen

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »

Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen”

Vooruit stelde zaterdag haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Het inzetten op verjonging én op ervaring kon op veel bijval rekenen bij eregast Conner Rousseau. “Ik zie jong, oud, kleur en vooral veel goesting.”
The post Vooruit Roeselare trekt met verjongde ploeg naar de kiezer: “Willen ook de volgende zes jaar mee besturen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: directie zet werknemers zonder loon thuis, vakbonden laten deurwaarder ‘lock-out’ vaststellen

De sfeer aan de Audi-fabriek in Vorst wordt steeds grimmiger. Op vraag van de vakbonden heeft een deurwaarder vastgesteld dat de fabriek dicht is. “Er zijn 200 à 300 werkwilligen die niet binnen mogen”, zegt ACV Metea-vakbondsman Ronny Liedts. Er wordt gesproken van een ‘niet-wettelijke lock-out’. De actie kwam nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou

Lees meer »

Honderden evacuaties na bosbrand in Duitse Harzgebergte

In het Harzgebergte, in het midden van Duitsland, woedt sinds vrijdag een bosbrand. Volgens lokale media heeft het vuur zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verder uitgebreid. De brand woedt op de flank van de Brocken, met 1.142 meter de hoogste berg in de regio.

Lees meer »

Kalm, Waes. Meditatie is niet voor iedereen

Helemaal “bevredigd” kwam Tom Waes uit een medi­tatiesessie, overtuigd dat hij moest leren om de tijd te koesteren en ervaringen te appreciëren. Moeten we dan maar allemaal aan de meditatie om rust te vinden? “Onderdrukte emoties kunnen naar boven komen.”

Lees meer »

Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau

Het schoolrestaurant De Brug van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft de prestigieuze Innovation in Catering Award van Gault & Millaut gewonnen. Maandag werd de prijs op de mooie site van Maison de la Poste in Brussel uitgereikt.
The post Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »