Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem

Bij boer Olivier in de Zijdelingstraat 16 in Keiem wordt tijdens het weekend van 24 en 25 augustus Summer Farm Fest georganiseerd, met onder andere een oogstfeest, boerenmarkt, workshops en veel lekker eten en drinken.

“De bedoeling is om door het openstellen van de boerderij mensen opnieuw voeling te laten krijgen met het boerenleven en de oorsprong van het voedsel”, legt boer Olivier uit. “De toegang is gratis vanaf 10 uur. We organiseren tal van activiteiten zoals een rondleiding, een kinderworkshop, een bloemschikworkshop, een seminarie rond slim tuinieren, en er is eten en drinken te verkrijgen. Ondertussen gaat er ook een boerenmarkt door waar onze eigen producten te koop worden aangeboden, maar ook die van collega-producenten van de korte keten. Op zaterdag vieren we oogstfeest met dj Arthur Maerten en Who Is Isaak. Die dag gaat het feest door van 15 tot 1 uur. Ondertussen kan men genieten van de lekkere ‘boer Olivier’-hamburgers en pasta.”

Kampioenschap eierwerpen

“We organiseren ook een kampioenschap eierwerpen, waarbij de winnaar een jaar lang gratis eieren wint! Voor de liefhebbers is ook de pluktuin open en kunnen er naar hartenlust bloemen worden geplukt. Het programma op zondag is gelijkaardig aan dat van zaterdag, zonder oogstfeest.”

Toegang tot Summer Farm Fest is gratis. Seminaries, workshops en rondleiding zijn betalend. Vooraf inschrijven op debloementuinvanboerolivier .beof[email protected].

The post Summer Farm Fest bij boer Olivier in Keiem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cercle Leopold Kring uitzonderlijk open voor publiek

Ter gelegenheid van de festiviteiten rond 100 jaar Vliegschool in Wevelgem worden de deuren van de Kring Leopold opengezet. De medewerkers van de Flanders Aviation Society (FAS) stopten er dagenlang werk in om het iconische gebouw op te ruimen. Enkel op zaterdag 14 en zondag 15 september is het te bezichtigen voor het publiek.
The post Cercle Leopold Kring

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

KSA Spiko start nieuw werkjaar

KSA Spiko trapte zaterdag het nieuwe werkjaar af met een namiddag vol spel en plezier en kennismaking met nieuwe vriendinnen.
The post KSA Spiko start nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel”

Team Deerlijk gaat met huidig eerste schepen en lijsttrekker Bert Schelfhout voluit voor de burgemeesterssjerp tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. “We hebben een heel sterke lijst”, stelt voorzitter Kris De Leeuw. “Ons doel? De grootste partij van Deerlijk worden.”
The post Team Deerlijk gaat met Bert Schelfhout voor de sjerp: “Vrijheid is ons hoogste doel” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dammenaars opnieuw op verbroedering in Damme-Oldenburg

Het weekend van 23, 24 en 25 augustus stond voor een grote delegatie Dammenaars, een zestigtal, in het teken van de verbroedering met het Duitse stadje Damme-Oldenburg. De verbroedering tussen het Vlaamse en het Duitse stadje dateert al van 1986. Jaarlijks gaan de leden en sympathisanten van de verbroedering bij elkaar op bezoek en dit
The post Dammenaars opnieuw

Lees meer »

Met coaches, drukwerk en centjes: hoe Sammy Mahdi ervoor wil zorgen dat naam ‘CD&V’ lokaal niet verdwijnt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

Duits gerecht neemt beslag op grootste bordeel van Europa

Dit is ‘Pascha’, het grootste bordeel van Europa. Achter een opvallend flashy roze gevel in Keulen werken tot 120 prostituees en passeren een slordige 1.000 klanten per dag. Maar mogelijk is het gedaan met de pikante pret. Volgens de Duitse krant ‘Bild’ is het megabordeel in beslag genomen door de autoriteiten. Alles draait om een onderzoek waarbij een professionele bende

Lees meer »

Zo goedkoop is een kot van Barbara in ‘Kotmadam Sarafian’ in het normaal erg dure Gent: “Een bescheiden bedrag”

“Een jaar lang gratis op kot, je zou je voor minder laten filmen”: het nieuwe VTM-programma ‘Kotmadam Sarafian’ lokte na aflevering één heel wat reacties uit. In dat programma kan je het reilen en zeilen volgens van zeven studenten die op kot gaan bij actrice Barbara Sarafian (56). Reporter Jarne gaat in deze nieuw HLN Showbits op bezoek bij de

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter”

Met een eclatante 1-6-zege bij promovendus KVC Drongen pakte Mandel United niet enkel een driepunter op de eerste speeldag, maar zijn ze meteen ook de eerste leider in derde afdeling. Volgende tegenstander KV Diksmuide-Oostende zal allicht een betere waardemeter zijn.
The post Jeremy Brogniez met Mandel United voor derby tegen KVDO: “Eerste match allicht geen waardemeter” appeared first on

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat kan Louis Clincke in de wegrit?

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin plaatste zich later in een paralympisch record voor de finale van de 100 meter, kan hij deze voormiddag al voor nieuw eremetaal zorgen?

Lees meer »