Overstromingen in Bangladesh treffen bijna drie miljoen mensen

Bijna drie miljoen mensen zitten in het oosten van Bangladesh vast als gevolg van grote overstromingen. Dat hebben de autoriteiten donderdag gemeld. Hevige regen en een watertoevloed vanuit hoger gelegen heuvelachtige gebieden hebben de rivieren uit hun oevers doen treden, wat voor heel wateroverlast zorgt.

 

Meer krantenkoppen in België

Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden

Zaterdag 7 september was voor de Ingelmunsterse krachtbalclub Woweja Rangers een historische dag. Op de al schitterende en ruime sportaccommodatie werd door schepen van sport Jan Rosseel twee splinternieuwe krachtbalvelden geopend.
The post Krachtbalclub Ingelmunster krijgt twee nieuwe krachtbalvelden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vanavond aan het kanaal: vuurwerkspektakel sluit op Koekezondag Izegem Kermis af

Op Koekezondag wil de traditie in Izegem dat vuurwerk Izegem Kermis afsluit. Vanop Wandel op de Mandel wordt het vuurwerk afgeschoten, het spektakel is best zichtbaar aan de overkant en dus de zuidelijke kant van het kanaal. Het is de Franse Compagnie POK die opnieuw instaat voor het kleurrijk spektakel.
The post Vanavond aan het kanaal: vuurwerkspektakel sluit op

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Première van iconische musical ‘Lelies’ met heel wat West-Vlaamse inbreng ontroert én imponeert in Fakkeltheater Antwerpen

De iconische musical ‘Lelies’, geproduceerd door InTeam Producties, ging in première in de Rode Zaal van het Fakkeltheater. De cast dook vol overgave in het complexe en emotionele verhaal van ‘Lelies’. Hun energie, inzet en toewijding maakten de premièrevoorstelling een meeslepende ervaring die het publiek diep raakte. Het premièrepubliek beloonde de cast met een staande ovatie na een indrukwekkende voorstelling,

Lees meer »

B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd gaat meer en meer op zoek naar iets anders om te eten”

Menen is met B-Winder een nieuwe culinaire topper rijker. Kevin (42) en Kimberly (37) Vanden Nest openen in de Bruggestraat deze week de deuren van hun eigen poke bowl restaurant. “Vooral de jeugd gaat meer en meer op zoek naar nieuwe en andere dingen om te eten.”
The post B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd

Lees meer »

Zorginstellingen weigeren patiënten van het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum: “Telkens wordt deur voor je neus dichtgegooid”

Ruim een kwart van de 182 patiënten in het Antwerps forensisch psychiatrisch centrum (FPC) is klaar om door te stromen naar een andere instelling, maar vindt moeilijk een plaats. Ze worden geregeld door de vervolginstelling geweigerd of belanden op een wachtlijst. Enkele patiënten getuigen daarover bij VRT NWS. "Ik ben hier al 3 jaar, doe wat ik moet doen en

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »