OPINIE – Deze week staan Florian, Marvin en Michèle op onze voorpagina: “Schenk aandacht aan wie het écht verdient”

Wie zetten we groot op onze voorpagina? Die vraag was deze week niet zo moeilijk. En dat komt – eerlijk is eerlijk – door Wim Opbrouck… Zijn geest waart nog rond op de redactie sinds zijn passage hier een paar jaar geleden.

Onze gasthoofdredacteur heeft het er toen goed ingepompt: geef een podium aan mensen die nooit een podium krijgen. Als iedereen naar links kijkt, kijk eens naar rechts. Schenk ook aandacht aan wie het écht verdient.

Daarom staan deze week Florian Van Acker, Marvin Odent en Michèle George in de etalage van onze krant. Zij zijn de drie West-Vlamingen die naar de Paralympische Spelen trekken. In Parijs proberen zij na Remco en co nu ook te schitteren voor Team Belgium.

Als iedereen naar links kijkt, kijk eens naar rechts

En beperking of niet: ook zij zijn atleten die prestaties afleveren om U tegen te zeggen. Florian won met zijn tafeltennistalent al goud in Rio en brons in Tokio. Met zijn ‘poef’ veroverde hij ook de harten van Vlaanderen. Amazone Michèle heeft maar liefst vijf gouden medailles in haar prijzenkast en ze was ooit in de running om – mooi toeval – Wim Opbrouck op te volgen als West-Vlaams Ambassadeur.

Marvin neemt dan weer voor de allereerste keer deel aan de Paralympics. Toen de andere twee al eremetaal verzamelden, was hij nog een schrijnwerker die niet bezig was met goud maar hout… tot Marvin viel, vijf meter diep, in het kasteel van Elverdinge. Een noodlottig ongeluk waardoor hij verlamd raakte en in een rolstoel belandde. Een drama waarvan velen nooit zouden bekomen, maar Marvin is ‘voor de vooruit’. Dankzij handfietsen werd hij een kampioen die nu wil uitpakken op het hoogste podium.

En het podium, dat verdienen Florian, Michèle en Marvin. Niet alleen door hun prestaties, maar vooral ook voor hun inspirerende verhaal. Wat er ook gebeurt in Parijs: het zijn en blijven voorbeelden voor iedereen. West-Vlaanderen mag preus zijn met zo’n olympiërs.

The post OPINIE – Deze week staan Florian, Marvin en Michèle op onze voorpagina: “Schenk aandacht aan wie het écht verdient” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Niet iederéén kreeg z’n geld terug op ‘Dag van 22 miljard’: honderden Belgen wachten nog op centen uit staatsbon van vorig jaar

Bijna 1.000 Belgen die vorig jaar hadden ingetekend op de populaire ‘Van Peteghem-bon’ hebben hun geld nog niet teruggekregen. Dat bevestigt het Agentschap van de Schuld. Nochtans moest dat geld samen met de interesten vorige woensdag weer op ieders rekening staan. “We behandelen deze gevallen met de nodige zorg tot alles is opgelost”, klinkt het.

Lees meer »

Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg

Van woensdag tot en met zondag vindt in Limburg het Europees kampioenschap wielrennen plaats. Zowel de profs, heren jeugd en dames jeugd komen in actie. Daarbij ook enkele streekgenoten. Een analyse door bondscoaches Ludwig Willems, Kim de Baat en Serge Pauwels.
The post Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Manipulator die angst inboezemt” en “man met twee gezichten”: psychologen schetsen vernietigend beeld van Dominique Pélicot

In de rechtbank van Avignon is de tweede week van het proces tegen Dominique Pélicot van start gegaan, de man die ervan beschuldigd wordt zijn echtgenote te hebben gedrogeerd en meer dan 90 keer te laten verkrachten. Na de aangrijpende getuigenissen van zijn vrouw en dochter vorige week, kwamen vandaag verschillende experts aan het woord. Zij schetsten een psychologisch portret

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

KIJK. Al zeker vier doden nadat supertyfoon Yagi aan land gaat in Vietnam, twee doden en bijna honderd gewonden in China

De ‘supertyfoon’ Yagi is zaterdag aan land gegaan aan de noordkust van Vietnam. Daarbij vielen zeker vier doden, zo is bekendgemaakt. Er is sprake van zeker 70 gewonden. Eerder trok de storm al door de provincies Quang Ninh en Haiphong. Daar werden duizenden bomen ontworteld, vlogen daken weg en werden boten losgerukt. Op het toeristische eiland Hainan, in het zuiden

Lees meer »

Extinction Rebellion-demonstranten bij Rijksmuseum aangehouden

De Nederlandse politie is zaterdagmiddag de actievoerders van Extinction Rebellion (XR) die zich aan het hek bij de ingang van het Rijksmuseum hebben vastgeketend, aan het arresteren. Dat laat een woordvoerder van de veiligheidsdiensten weten. Eerder werden de demonstranten gevorderd om naar een alternatieve demonstratieplek op het Museumplein te gaan.

Lees meer »