Op 1 na grootste diamant ooit ontdekt in Botswana

In een mijn in Botswana is een gigantische ruwe diamant van 2.492 karaat ontdekt. Enkel de legendarische diamant de Cullinan (3.106 karaat), die onder meer in de Britse kroonjuwelen is verwerkt, was nog groter. Het Canadese bedrijf Lucara Diamond kon de bijzondere edelsteen opsporen via röntgentechnologie. 

Meer krantenkoppen in België

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Gerestaureerde schandpaal staat weer op de Grote Markt van Poperinge

Tussen de sacristie van Bertinuskerk en de Grote Markt van Poperinge werd de aloude schandpaal in ere hersteld, op de plaats waar ze vroeger stond. Van de 12de tot in de 19de eeuw was de schandpaal of kaak een gebruikelijke straf voor kleinere misdrijven zoals diefstal, overspel, godslastering, landloperij en bedelarij.
The post Gerestaureerde schandpaal staat weer op de

Lees meer »

Paralympisch kampioen Laurens Devos droomt van Olympische Spelen, Sonja (70) deed het hem al voor: “Hij zal erin slagen”

Tafeltennisser Laurens Devos (24) wil na zijn derde opeenvolgende gouden medaille naar Los Angeles in 2028. Naar de Paralympische Spelen. Maar vooral: naar de Olympische Spelen. De tafeltennisser met een lichte beperking wil zich meten met valide atleten. “Ik geloof dat hij het zal halen”, zegt Sonja Vettenburg, die het kunstje meer dan dertig jaar geleden voordeed.

Lees meer »

“Ik won de strijd die al bij mijn geboorte begon”: paralympisch kampioene Léa Bayekula is blikvanger op Memorial Van Damme

Noem haar geen ster of idool, want zo voelt ze zich niet. Léa Bayekula (29), vrijdag een van de blikvangers op de Memorial, wil wel een voorbeeld zijn, een inspiratie voor kinderen die net als zij met een handicap leven en voor wie haar twee gouden medailles op de Paralympische Spelen bewijzen dat topsport geen onbereikbare droom hoeft te zijn.

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Nafaa B., een 24-jarige Fransman geboren in Algerije, is door de rechter in Ieper veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden en een geldboete voor een aantal inbraken en inbraakpogingen in woningen in Ieper en Poperinge. Een tweede beklaagde kreeg bij verstek één jaar cel.
The post Man veroordeeld voor inbraken in Ieper en Poperinge, kompaan laat verstek gaan

Lees meer »

Pastoor van Scherpenheuvel is regisseur van misviering paus: “35.000 hosties besteld bij zusters Clarissen in Sint-Truiden”

Eind september krijgt ons land voor het eerst in 29 jaar pauselijk bezoek. Paus Franciscus zal zijn doortocht afsluiten met een misviering op zondag 29 september in het Koning Boudewijnstadion. “We hebben 35.000 hosties besteld bij de zusters Clarissen in Sint-Truiden”, zegt Luc Van Hilst, pastoor van Scherpenheuvel en regisseur van de misviering.

Lees meer »