Hooggerechtshof Venezuela bekrachtigt verkiezingsoverwinning president Maduro 

In Venezuela heeft het Hooggerechtshof de verkiezingsoverwinning van president Maduro bekrachtigd. Maduro won die verkiezingen nipt, maar volgens de oppositie is er op grote schaal gefraudeerd. Tegen de uitslag is de voorbije weken geregeld betoogd. 

Meer krantenkoppen in België

Familie Deleu blaast verzamelen op ouderlijke hoeve

Op de ouderlijke hoeve van Luc Deleu en Christine Vandevelde langs de Spilstraat in Beselare kwamen de nazaten van Henri Deleu en Sylvie Holvoet bijeen voor een familiereünie. Met negentig waren ze afgezakt om van een koffietafel te genieten. We zien de aanwezige familieleden en verwanten tijdens de officiële foto voor de ouderlijke hoeve en
The post Familie Deleu

Lees meer »

Levert Iran ballistische raketten aan Rusland? “Gevaar voor hele wereld als ze militair samenwerken”

Oekraïne heeft Iran met aandrang opgeroepen om geen ballistische raketten te leveren aan Rusland. “Dit dreigt ernstige gevolgen te hebben voor de bilaterale betrekkingen tussen beide landen”, klinkt het. Als Iran en Rusland hun militaire samenwerking versterken, wordt de veiligheid in heel Europa en zelfs de wereld bedreigd, waarschuwt het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken.Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog

Lees meer »

Veel volk op Ricardbeurs in de stadszaal Oosthove in Wervik

Ricard Lovers Belgium organiseerde zondag in de stadszaal Oosthove in Wervik de veertiende editie van de Ricardbeurs. Blikvanger was een oldtimer Citroën Ami 8 bouwjaar 1965 helemaal in de kleuren van Ricard. “Aangekocht door de club”, zegt voorzitter Dominique Potie. “Een hobbyist van alles wat te maken heeft met Citroën zal die oldtimer op punt zetten.”
The post Veel

Lees meer »

Vlaams Belang-lijsttrekker doet krasse uitspraken: “Als burgemeester zal ik zeggen: geen vreemdelingen meer”

Als hij burgemeester wordt, wil hij een migrantenstop in Houthulst. Dat zegt Jackie Vercamer, de kersverse lijsttrekker van Vlaams Belang in de meest rechtse gemeente van onze provincie. Hoe hij dat zal realiseren, is minder duidelijk. De 74-jarige elektricien op rust doet nog andere krasse en hallucinante uitspraken in dit interview. Dit is een zo letterlijk mogelijke weergave. Trumpiaans of

Lees meer »

Nestlé Waters treft schikking van 2 miljoen euro met Franse gerecht

Nestlé Waters gaat een boete van 2 miljoen euro betalen. Het bedrijf heeft een schikking getroffen met het parket. Dat heeft de procureur van het Franse Epinal gemeld. Nestlé Waters moet die boete betalen, nadat aan het licht kwam dat flessenwater van merken als Perrier en Contrex niet aan de eisen voldeed van puur mineraalwater.

Lees meer »

Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen”

Cabaretier Peter Detavernier bouwde zijn elfde theatershow ‘Hoop’ rond de oorlogsdagboeken van zijn vader Roger. Die werd in 1943 als 19-jarige met twee vrienden verplicht te gaan werken in nazi-Duitsland. “Dit wordt mijn meest persoonlijke theatervoorstelling ooit”, zegt de Wingense theatermaker.
The post Theatershow van Peter Detavernier over zijn vader in nazi-Duitsland: “Hij vertrok met loden schoenen” appeared first

Lees meer »

Vlimmeren rouwt om Bart (42), die overleed na crash tegen aanhangwagen: “Hier verwacht je geen ongevallen met zware afloop”

In het dorpscentrum van Vlimmeren (Beerse) wordt met verslagenheid gereageerd op het verkeersongeval waarbij zaterdagavond de 42-jarige motorrijder Bart J. uit Wechelderzande (Lille) om het leven is gekomen. Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur in de Hoogstraat, vlak bij het parochiecentrum waar een eetfestijn plaatsvond. “Dat de sfeer de hele avond zeer bedrukt was, hoef ik je niet te vertellen.”

Lees meer »

Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van een driegangenmenu aan een voordelige prijs

Dankzij Jong Keukengeweld, een initiatief van Horeca Vlaanderen, kunnen jongeren van 18 tot en met 35 jaar online een plekje reserveren bij topchefs. Ook in Kortrijk kan je genieten van een driegangenmenu aan een voordelige prijs. Restaurant Pauline aan de Gentsesteenweg verwelkomt je voor slechts 67 euro, met aangepaste dranken.
The post Jong Keukengeweld bij Restaurant Pauline. Geniet van

Lees meer »