Dief bekent meer dan 50 inbraken in auto’s in politiezone Rode 

Een verdachte heeft bekend dat hij in meer dan 50 voertuigen heeft ingebroken in de politiezone Rode (Sint-Genesius-Rode, Drogenbos en Linkebeek). De voorbije maanden kreeg de politie er te maken met een heuse inbrakenplaag. 

Meer krantenkoppen in België

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Twee West-Vlamingen nemen deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld: “Hiervoor zijn we 13 maanden amper thuis geweest”

Een groep ingenieursstudenten van de KU Leuven neemt van 13 tot 20 september deel aan de meest extreme Solar Challenge ter wereld met hun zelfgebouwde zonnewagen ‘Infinite’. Het Innoptus Solar Team, dat in oktober nog wereldkampioen werd op de World Solar Challenge in Australië, telt twee West-Vlamingen. “Het kriebelde al maanden om aan de start te komen”, zegt Thomas Declercq

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

“We hebben echt stress gehad”: Belgische trainer Lamberts analyseert “beste prestatie ooit” van Vuelta-winnaar Primoz Roglic

Primoz Roglic (34) heeft in Madrid zijn vierde Vuelta gewonnen en komt zo op gelijke hoogte van Roberto Heras. De voorsprong va Roglic op de nummer twee was 2’36”, maar een gemakkelijke bevalling was het allerminst. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts analyseert de Vuelta van zijn poulain: “Hij koerst nog steeds niet pijnvrij.”

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

Dominique Pélicot zal na twee dagen afwezigheid morgen voor het eerst getuigenis afleggen over de tientallen verkrachtingen van zijn echtgenote

Voor de tweede dag op rij was Dominique Pélicot (71), de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, niet aanwezig op het ophefmakende verkrachtingsproces. De zeventiger werd naar het ziekenhuis gebracht voor een medische behandeling, maar zal woensdag terugkeren naar het proces en zal ondervraagd kunnen worden. Dat heeft de rechtbankvoorzitter

Lees meer »

IN BEELD. Kevin De Bruyne brengt daags na nederlaag (en vlammend interview) bezoek aan UZ Jette: “Niet het moment om over voetbal te praten”

Rode Duivel Kevin De Bruyne heeft dinsdagvoormiddag samen met zijn vrouw Michèle Lacroix een bezoek gebracht aan het Ronald McDonald Huis aan het UZ Brussel in Jette. Over zijn uitspraken na de nederlaag tegen Frankrijk de avond voordien had hij niets meer te zeggen. “Dit is niet het moment om over voetbal te praten.”

Lees meer »