Daarom heeft je nieuwe bankkaart een ronde inkeping (tenzij je klant bent bij één grootbank)

Wie onlangs een nieuwe bankkaart ontving, heeft misschien gemerkt dat die er nèt iets anders uitziet. Een van de twee korte zijden heeft namelijk een inkeping – alsof er een stukje is uitgebeten. Geen foutje van de bank, wel een zeer bewuste keuze, zo blijkt. Waarvoor dient de inkeping? Welke banken maken er gebruik van? En waarom doet één grootbank het niet? 

Meer krantenkoppen in België

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

KIJK LIVE. Evenepoel ziet ploegmaat Magnier wegvallen, gaat hij voor eigen succes? Kijk als HLN-abonnee LIVE naar slotetappe Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië, die vandaag eindigt. Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Ambitieus Slovo gaat voor top vijf

Volleyclub Slovo, met als thuisbasis Hof Ter Straeten in Varsenare, start het nieuwe seizoen met maar liefst drie seniorenploegen. Vorig seizoen speelde de tweede ploeg kampioen op één been in Promo 4 en promoveert zo naar Promo 3. De derde ploeg is nieuw en bestaat hoofdzakelijk uit speelsters die vorig jaar nog aantraden bij de
The post Ambitieus Slovo

Lees meer »

Thomas Vandendriescche, ex-kandidaat van De Mol, komt op voor Groen Kortrijk: “Niet langer aan zijlijn staan”

Eind augustus stelde Groen Kortrijk z’n volledig lijst voor en een van de meer opvallende namen is die van Thomas Vandendriessche, gekend van het vorige seizoen van De Mol. Hij staat op 39e plaats. “In plaats van te bekritiseren aan de kantlijn lijkt mij dit het geschikte moment om binnen te treden in de politieke wereld op gemeentelijk niveau.”

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie

Woonzorgcentrum Klaverveld pakt uit met twee theaterstukken. ‘DeMensZien bij dementie’ is gebaseerd op waargebeurde verhalen en wordt op de planken gebracht in september. In april is het tijd voor het luchtige werk met de komedie ‘Boer zocht vrouw’.
The post Klaverveld speelt twee uiteenlopende voorstellingen: Van bittere ernst tot komedie appeared first on KW.be.

Lees meer »