Brouwerij Klondiker zet een reeks ambachten in de kijker

Op zaterdag 31 augustus zet de de ambachtelijke brouwerij Klondiker langs de Spoorweglaan 2 een reeks ambachten in de kijker. Meteen een eerste editie van dit initiatief waar Dirk Cnockaert en zijn echtgenote Kathleen Verbeke bijzonder verlangend naar uitkijken. ‘Ambachten in de Klondiker’ is het vervangproject van de succesvolle bierfeesten.

Dirk Cnockaert: “Na vier succesvolle edities van de Bierfeesten in onze Klondiker lochting vonden we dat de tijd gekomen was om met iets nieuws uit te pakken. Tijdens het brouwen, besefte ik dat we hier een onvervalste ambacht uitoefenen. Enkele bezoekers, eveneens echte ambachtslui, lanceerden de idee om met een ambachtendag uit te pakken.”

“Met de hulp van Thomas Eggermont, Birger en Helen Brewier, Frederik Tanghe, Annelies Desseyn en Ellen Den Baes kreeg ons project gestalte. We gaan er prat op dat we op zaterdag 31 augustus meer dan 20 verschillende ambachten mogen verwelkomen tussen 11 en 18 uur. Naast een wapensmid, een schaliedekker, een boekbinder mogen we ook nog rekenen op de aanwezigheid van een pottenbakker, een juwelenmaakster, een draaiorgelhersteller,…. Kortom op die dag zetten we het échte vakmanschap in de kijker.”

Straatanimatie

Kathleen Verbeke: “Om alles in veilige banen te leiden is de Spoorweglaan die dag afgesloten tussen de Pittemstraat en de Abeeldreef. We voorzien met de Parochiewerkers van Veldegem een portie onvervalste straatanimatie.”

“Verder hebben we ook nog om 19 uur een muzikaal optreden van Stevie’s Experience waarbij Meulebekenaar Davy Bossuyt de vaste bassist is aan de zijde van Steve Maas. In onze lochting serveren we die dag doorlopend lekkere hapjes en drankjes. De toegang tot deze ambachtendag is gratis.”

The post Brouwerij Klondiker zet een reeks ambachten in de kijker is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elton John in tranen na zien van eigen documentaire ‘Never Too Late’: “Ik wil dat iedereen me herdenkt als een geweldige vader”

In de nieuwe documentaire ‘Elton John: Never Too Late’ vertellen de makers het verhaal van de iconische zanger Elton John (77). Het belicht niet alleen de successen van zijn muzikale carrière, maar geeft ook een inkijk in zijn persoonlijke leven. Wanneer hij de documentaire zelf ziet op het filmfestival in Toronto, raakt hij ontroerd. “Ik wil dat er op mijn

Lees meer »

Evy De Swaef riskeert elf jaar voor poging gifmoord op haar schoonmoeder: “Ik ga mijn onschuld volhouden voor eeuwig en altijd”

Voor poging tot gifmoord op haar schoonmoeder heeft het parket gisteren 11 jaar geëist tegen Evy De Swaef (35) uit Berlare. In een heel geanimeerde zitting voor de Brusselse rechtbank hield de vrouw met opgeheven hoofd en zonder verpinken haar onschuld staande. Al zijn er wel een aantal heel bijzondere eigenaardigheden in het dossier.

Lees meer »

Start van Jong Keukengeweld draait uit op fiasco: website voor reserveringen urenlang onbruikbaar

De doorstart van Jong Keukengeweld blijkt net iets te succesvol te zijn. Het concept waarbij mensen jonger dan 35 jaar aan een goedkopere prijs gastronomisch kunnen gaan eten, is bij de start zo populair dat de website urenlang problemen kent, zoals lange laadtijden en reservaties die blijven vasthangen. “We hadden gedacht dat het succesvol ging zijn, maar niet in deze

Lees meer »