“Tweede zware klap op korte tijd”: Na zware brand wordt schapenboerderij in Geel nu ook getroffen door blauwtongvirus 

Een schapenboerderij in Geel heeft de afgelopen weken al 80 schapen verloren aan het blauwtongvirus. Er zijn ook 150 tot 200 schapen ziek of ziek geweest. "Zowel mentaal als fysiek is het een heel zware periode, zeker na onze zware brand in mei", zegt vzw Kemp-directeur Maarten d’Hondt. 

Meer krantenkoppen in België

Niet iederéén kreeg z’n geld terug op ‘Dag van 22 miljard’: honderden Belgen wachten nog op centen uit staatsbon van vorig jaar

Bijna 1.000 Belgen die vorig jaar hadden ingetekend op de populaire ‘Van Peteghem-bon’ hebben hun geld nog niet teruggekregen. Dat bevestigt het Agentschap van de Schuld. Nochtans moest dat geld samen met de interesten vorige woensdag weer op ieders rekening staan. “We behandelen deze gevallen met de nodige zorg tot alles is opgelost”, klinkt het.

Lees meer »

Lotte Santens is nieuwe groepsleider bij de Chirowietjes

Kinderen van het eerste leerjaar tot en met tieners uit het zesde middelbaar konden zondag 8 september langs bij de Chirowietjes tijdens hun startdag. De activiteiten vinden plaats elke zondag van 14 tot 17 uur in de Leysafortstraat 17. “We hadden een mooie opkomst”, vertelt Lotte Santens, die dit jaar de groepsleiding op zich neemt.
The post Lotte Santens

Lees meer »

Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt klacht niet in: “Dat zou ook een verkeerd signaal zijn”

Nieuwe episode in het verhaal rond de flamboyante stadsgids Pascal Gerritsen (31) in Brugge. De man diende deze zomer een klacht in nadat hij tijdens een gidsbeurt plots in de Brugse reien werd geduwd. Hij weet nu wie hem viseerde én waarom.
The post Brugse stadsgids die in reien werd geduwd weet nu waarom én door wie, maar trekt

Lees meer »

Werken aan Rijksweg in Izegem gestart: “Mogelijk wel wat verkeershinder”

Aan de Rijksweg in Izegem zijn wegenwerken gestart die voor heel wat verkeershinder kunnen zorgen. De werken vinden plaats tussen de rotonde aan de meubelwinkel Top Interieur en de rotonde ter hoogte van het voetbalterrein. Eind november zullen de werken afgerond zijn en is de andere weghelft aan de beurt. Nadien schuiven de werken verder op en wordt een ander

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare”

Groen Roeselare heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de lijst staan maar liefst 26 nieuwe kandidaten. “We willen ons als enige echte progressieve lijst in Roeselare profileren.”
The post Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare” appeared first on KW.be.

Lees meer »