Spaarrekeningen voor huurwaarborg leveren nauwelijks rente op

11:06 Wie zijn huurwaarborg op een geblokkeerde rekening plaatst, moet niet hopen dat zijn spaargeld de koopkracht behoudt. Doorgaans ligt de rente lager dan 1 procent. 

Meer krantenkoppen in België

N-VA wil dat Provincie zich voortaan enkel nog focust op haar kerntaken

N-VA West-Vlaanderen heeft haar kandidaten voor de provincieraadverkiezingen in de drie kieskringen voorgesteld. De kieskring Brugge-Torhout-Oostkust presenteert zich aan de kiezer met de voormalig Blankenbergse burgemeester Daphné Dumery als lijsttrekker. Lijstduwer is Axel Ronse, tevens lijsttrekker en kandidaat-burgemeester in Kortrijk en federaal parlementslid. Hij heeft ook een sterke verwevenheid met Brugge.
The post N-VA wil dat Provincie zich voortaan

Lees meer »

Erwin (68) stierf 1,5 jaar na aanrijding, bestuurder staat nu terecht: “Door dat ongeval kon hij zijn kankermedicijnen niet nemen”

De aan pillen verslaafde Mouhamed A. (32), die in 2017 kankerpatiënt Erwin Cremers (68) van het trottoir maaide, is vrijdag voor politierechter Peter D’Hondt verschenen. Na zeven jaar is er een datum vastgelegd voor zijn proces. Onderzoek heeft uitgewezen dat A. verantwoordelijk is voor het overlijden van Cremers anderhalf jaar na het ongeval. Hij wordt aangeklaagd voor onopzettelijke doodslag en

Lees meer »

Wat als je vakantiehuis niet lijkt op de foto’s van de boekingssite?  “Je hoorde de muizen op zolder en de bedden waren doorgezakt”

Zo snel mogelijk actie ondernemen, is het advies van reisexpert Britta Baeke als je vakantieplek er niet uitziet zoals op de foto’s bij de boeking. "Hoe langer je wacht, hoe moeilijker om je gelijk te halen of je geld terug te krijgen." De reisexpert geeft advies als antwoord op een aantal getuigenissen die binnenkwamen bij het Radio2-consumentenprogramma ‘WinWin’.

Lees meer »

Ruben Van Gucht komt terug op ‘vrouwenbenen-incident’: “Voor mij een weet, voor jullie een vraag”

Ruben Van Gucht (37) beleefde een drukke sportzomer, waarin hij maar liefst elf weken in het buitenland doorbracht voor onder andere het EK voetbal en de Olympische Spelen. Tijdens een uitzending op Radio 2 ontstond er ophef toen onverwacht de benen van een onbekende vrouw in beeld verschenen. In het programma ‘Café congé’ blikt de sportjournalist nu terug op dat

Lees meer »

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo Ieper: “Flagrante discriminatie”

Unizo Ieper organiseert op dinsdag 17 september een kopstukkendebat in het auditorium van het Auris Center. Philip Bolle (Vooruit), Nancy Six (Vlaams Belang) en Sam Vancayseele (Groen) zeggen echter dat ze niet zullen deelnemen omdat de kopstukken van alle drie de partijen van stadslijst Team Ieper worden uitgenodigd.
The post Vooruit, Vlaams Belang en Groen passen voor kopstukkendebat Unizo

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Soms duiken ze samen in mijn dromen op, heel bizar”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct en -bloedingen: “De toestand is ernstig”

Schepen van Jeugd en Onderwijs Britta Roelants (CD&V Plus) werd zaterdag getroffen door een herseninfarct, die later in het ziekenhuis nog gevolgd werd door hersenbloedingen. “De toestand is ernstig. We hopen allemaal op een volledig herstel”, reageert burgemeester Joachim Coens. Van een vervanging als schepen is nog geen sprake.
The post Dams schepen Britta Roelants in ziekenhuis na herseninfarct

Lees meer »

Bouwunie: “Derde van de aannemers mijdt de stad”

Een derde van de aannemers laat de stad liever links liggen. Dat blijkt uit een bevraging van Bouwunie. De lage emissiezones, circulatieplannen, files, autoloze zones en dure parkeerplaatsen zorgen ervoor dat aannemers hun klanten liever elders zoeken, zegt de organisatie zondag.

Lees meer »

Cultuurprijsuitreiking in het OC Vondel

Om de drie jaar is er in de Berengemeente een cultuurprijsuitreiking. Dit jaar gebeurt dit op vrijdag 27 september, om 19 uur. Elke Meulebekenaar of Meulebeekse vereniging die zich verdienstelijk had gemaakt op cultureel vlak, kwam in aanmerking om de cultuurtrofee in de wacht te slepen. De genomineerden zijn: Joost Pollet (harmonie Vreugd in Deugd),
The post Cultuurprijsuitreiking in

Lees meer »