Opnieuw huiszoekingen bij Britse influencer Andrew Tate in Roemenië

De Roemeense justitie heeft woensdag huiszoekingen uitgevoerd bij Andrew Tate. Het gaat om een nieuw onderzoek naar de controversiële Britse influencer, die in Roemenië reeds een proces wacht wegens mensensmokkel en verkrachting.

 

Meer krantenkoppen in België

Howest wil tienduizend Vlamingen aan het sporten krijgen

Hogeschool Howest en Volvo-verdeler Automobilia trekken vanaf september door Vlaanderen met de Sportinnovatiemobiel, een sportcontainer vol innovatieve sporttechnologieën. De Sportinnovatiemobiel is de ideale proeftuin om technologische innovaties in sport en bewegen te testen en te demonstreren. Het is de bedoeling om de komende drie jaar met de Sportinnovatiemobiel langs te gaan bij bedrijven, scholen en
The post Howest wil

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter, team relay moet forfait geven na crash Van de Steene

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Ruiselede brengt hulde aan Poolse bevrijders: “We zijn ze nooit vergeten”

Zaterdag 7 september brachten het gemeentebestuur, de Nationale Strijdersbond België (NSB), de Heemkring Ruiselede en talloze Poolse afgevaardigden hulde aan de gesneuvelde soldaten van de 1ste Poolse Pantserdivisie, die Ruiselede op 8 september 1944 bevrijdde. Speciale gasten waren Joanna Wielgat, dochter van de Poolse luitenant Marian Plichta, Karolina Maczek, kleindochter van generaal Maczek en Astrid Christiaens, kleindochter van Edmond Mauws,

Lees meer »

Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Een afsluitende burger na Waregem Koerse 2022 levert een 39-jarige man uit Tielt een zure nasmaak op. Voor weerspannigheid tegen een agent veroordeelde de rechter hem tot een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden en een boete van 400 euro.
The post Afsluitende burger op Waregem Koerse eindigt met voorwaardelijke celstraf en boete: “Mijn humor werd niet op prijs gesteld”

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

Nieuw loopevent ‘Ter Borcht on the move’ in Meulebeke

Na elf geslaagde Koeketienelopen gooit de Meulebeekse joggingclub van AV Molenland het over een andere boeg. De initiatiefnemers van dit wandel- en loopevenement komen nu met ‘Ter Borcht on the Move’. Dit vindt plaats op zondag 15 september tussen 10 en 15 uur. Het epicentrum van dit alles blijft het domein Ter Borcht.
The post Nieuw loopevent ‘Ter Borcht

Lees meer »

2 verdachten in onderzoek naar doodgeschoten Firdaous (11) mogen gevangenis verlaten

2 verdachten, een 53-jarige vrouw en een 28-jarige man, die waren aangehouden in het onderzoek naar de dood van het 11-jarige meisje Firdaous, mogen de gevangenis verlaten. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling beslist. Het meisje stierf vorig jaar na een aanslag die vermoedelijk gebeurde binnen het Antwerpse drugsmilieu. De vrouw is onder elektronisch toezicht geplaatst, de man mocht de

Lees meer »

Nog altijd bijna 3.000 leerkrachten te kort. En deze centrumstad spant de kroon

Er worden nog altijd 2.800 leerkrachten gezocht. Dat is het op één na hoogste cijfer van de afgelopen tien jaar. Brussel en Antwerpen hebben het hoogste aantal vacatures, Sint-Niklaas vervolledigt de top drie. “Dat interimmers moeilijk te vinden zijn, wisten we. Maar zelfs voor een volledig schooljaar vinden we niemand. Dat heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt directeur Filip Dierickx.

Lees meer »