Oekraïens offensief in Rusland is opsteker voor zowel burgers als soldaten: “Rusland laten merken waar zij al jaren mee moeten leven”

Heel wat Oekraïense soldaten en burgers aan de grens met de Russische regio Koersk vinden het Oekraïense offensief op Russische grondgebied een goed idee. Dat zegt NOS-journalist Christiaan Paauwe, die de regio de afgelopen dagen bezocht. Het gebied is nochtans gevaarlijker geworden, volgens hem, omdat Rusland er nu extra luchtbombardementen uitvoert. "De inwoners vinden het belangrijk dat Oekraïne eens terugslaat." 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen”

Kortrijk herdacht de bevrijding van Stad Kortrijk in de Tweede Wereldoorlog op 6 september 1944 met een ceremonie. De bevrijding is 80 jaar geleden. “Het is belangrijk dat we de verhalen van de slachtoffers blijven vertellen en hen blijven herdenken”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne.
The post Kortrijk herdenkt 80 jaar Bevrijding: “Het is belangrijk dat we de verhalen

Lees meer »

Hoogbejaarde giraf Barbie (24) gestorven in Planckendael

De oudste giraf van ZOO Planckendael is niet meer. De dierenarts en de verzorgers hebben Barbie in het dierenpark in Mechelen laten inslapen. Ze was 24 jaar en dat is oud voor een giraf. Het was ook te merken aan Barbie dat haar leven voltooid was: ze kon nog moeilijk stappen, liggen of eten zonder pijnstilling.

Lees meer »

“We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent eerste winkel in Wallonië

Nadat slager Hendrik Dierendonck de familiezaak in 2006 overnam van zijn ouders, breidden ze de voorbije jaren alsmaar verder uit. Dat resulteert nu in een zesde winkel, de eerste in Wallonië. Vanaf 15 september kan je de producten van Dierendonck ook in Waterloo terugvinden.
The post “We spelen in op de vraag”: bekende slager Hendrik Dierendonck uit Koksijde opent

Lees meer »

Familie Deleu blaast verzamelen op ouderlijke hoeve

Op de ouderlijke hoeve van Luc Deleu en Christine Vandevelde langs de Spilstraat in Beselare kwamen de nazaten van Henri Deleu en Sylvie Holvoet bijeen voor een familiereünie. Met negentig waren ze afgezakt om van een koffietafel te genieten. We zien de aanwezige familieleden en verwanten tijdens de officiële foto voor de ouderlijke hoeve en
The post Familie Deleu

Lees meer »

22 jaar na zijn dood: broer van Pim Fortuyn eist actie na DNA-spoor op wapen

22 jaar na de dood van de Nederlandse politicus Pim Fortuyn is het moordwapen nog altijd omgeven met mysteries. Moordenaar Volkert van der G. heeft nooit verteld hoe hij aan het pistool kwam waarmee hij de populaire politicus doodde. Op deze Firestar M43 zat een onbekend DNA-spoor dat deze zomer opnieuw door justitie is onderzocht. Dat blijkt uit een nieuwe

Lees meer »

24.000 euro gestolen uit politiekluis in Zeebrugge

Uit een kluis in een kantoor van de scheepvaartpolitie in Zeebrugge is 24.000 euro verdwenen. De Algemene Inspectie van de politie en het parket van Brugge onderzoeken de zaak, waarbij vooral in de richting van de ongeveer 130 politiemensen die er werken wordt gekeken. Dat schrijft Het Laatste Nieuws vrijdag.

Lees meer »

“Honden etende immigranten” en “abortus na geboorte” tegen “We gaan niet terug”: dit was het pittige debat tussen Kamala Harris en Donald Trump

Kamala Harris en Donald Trump hebben dinsdagnacht in Philadelphia hun eerste – en tot nader order enige – debat gehouden in de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het werd een verbeten strijd, maar zonder duidelijke winnaar. Trump hamerde onophoudelijk op zijn favoriete onderwerp immigratie, Harris had zich dan weer duidelijk voorgenomen om de Amerikaanse kiezers ook een positieve visie op

Lees meer »

Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem

Bij archeologische opgravingen aan de Isenbaertstraat in Snellegem zijn sporen van bewoning en landbouw gevonden uit de Karolingische periode. De site biedt een uniek inzicht in een landelijke boerderij in het Vlaanderen van de vroege middeleeuwen, ruwweg zo’n 1.200 jaar geleden.
The post Archeologische resten uit vroege middeleeuwen gevonden in Snellegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wandelaars moeten weglopen wanneer plots gigantische rotsblokken naar beneden vallen

Een man heeft zondag veel geluk gehad toen hij tijdens een wandeling in Bageshwar, India enkele vallende rotsblokken kon ontwijken. Het land heeft de laatste tijd te kampen gehad met zware regenval, wat heeft geleid tot aardverschuivingen en overstromingen. Autoriteiten gaven al het advies om extra waakzaam te zijn en indien nodig te evacueren wanneer huizen het risico lopen op

Lees meer »

Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or

Na twee jaar loopt het ‘Sneaker Gold’-project in Eperon d’Or ten einde. De sneakers vertrekken weer naar hun oorspronkelijke eigenaars. In het weekend van 14 en 15 september wordt er nog eerst een groot afscheidsfeest gegeven met gratis inkom en tal van activiteiten.
The post Afscheidsfeest Sneaker Gold in Eperon d’Or appeared first on KW.be.

Lees meer »