Na Boerenbond, ook Algemeen Boerensyndicaat naar Grondwettelijk Hof tegen stikstofdecreet

Na de Boerenbond is ook het Algemeen Boerensyndicaat (ABS) een procedure gestart bij het Grondwettelijk Hof tegen het stikstofdecreet. Dat heeft de landbouwersorganisatie woensdag bekendgemaakt in een persbericht.

 

Meer krantenkoppen in België

Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw

Ook dit schooljaar kunnen kinderen vanaf de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar van de basisschool op doorverwijzing en na een intake terecht bij de vrijwilligers van Huiswerkbegeleiding Torhout.
The post Huiswerkbegeleiding Torhout is een zelfstandige vzw appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Met die ene zin wil ze duidelijk iets zeggen”: onze royalty-expert analyseert de videoboodschap van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Den Averechtsen wordt gesmaakt

De Heeren Deweer, de vier vrienden die de voorbije jaren de Dadiparkpop-up organiseerden, haalden het recept van het voormalige Dadizeelse biertje Den Averechtsen van onder het stof. Het biertje werd tijdens de openingsceremonie van de jaar- en avondmarkt voor het eerst geschonken. Bezoekers aan het evenement konden later die dag het biertje proeven aan de
The post Den Averechtsen

Lees meer »

Duizenden gedupeerden, ook uit ons land, dagen Nederlands fietsmerk Babboe voor rechter

Het Nederlandse advocatenkantoor Birkway begint namens zeker 14.000 gedupeerden uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België en Duitsland een rechtszaak tegen het de Nederlandse fabrikant van bakfietsen Babboe. Dat maakte advocaat Quirijn Bongaerts bekend in het televisieprogramma Radar. Met de claim wil het kantoor dat de gedupeerden een schadevergoeding krijgen voor de onveilige fietsen van Babboe.

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij kreeg de volle laag van De Bruyne toen hij niet goed doordekte”: drie mindere Duivels, twee keer 7 op 10

Geen cadeau voor de Rode Duivels in Hongarije, een match zonder publiek tegen Israël. Niet de minste beleving in de tribunes en dat weerspiegelde zich ook lang op het veld. Gelukkig volgde er een tweede helft met veel meer animo, al konden slechts twee spelers zich onderscheiden. Drie Duivels moeten het stellen met een vijfje. Ons rapport.

Lees meer »

Halsbrekende toeren in Kortrijk: mannen heffen elkaar over gebouw van drie verdiepen heen

Op sociale media doet er een opvallend beeld de ronde vanuit het centrum van Kortrijk. Een medewerker heft met een verreiker zijn collega, die zomaar op een palet zit over een huis van drie verdiepen heen. Het voorval zou vorige week gebeurd zijn aan de Kasteelkaai bij de nieuwe verlaagde Leieboorden. “Aan dergelijke flagrante praktijken is een serieus valgevaar verbonden.

Lees meer »

Draagbare zonnepanelen mogen binnenkort dan toch in het stopcontact

Begin deze zomer bleek dat verschillende winkels zogenaamde ‘plug-and-play’ zonnepanelen verkochten, die echter niet gebruikt mogen worden in ons land. Deze kun je simpelweg in het stopcontact steken zonder dat er een elektricien voor nodig is. Volgend jaar zal hier echter verandering in komen, want de regels worden aangepast. Er blijven echter nog vraagtekens rond de veiligheid bestaan.

Lees meer »

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge

Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben (64) trekt de lijst Groen voor de gemeenteraadsverkiezingen in Poperinge. De lijst wordt geduwd door voormalig gemeenteraadslid Alex Colpaert (74). De lijst telt 23 namen, en is dus onvolledig, er zijn 25 zitjes te begeven. Momenteel heeft Groen één zetel in de gemeenteraad.
The post Huidig gemeenteraadslid Dirk Hebben trekt de lijst Groen Poperinge appeared

Lees meer »

Driekwart van de Vlamingen voelt zich veilig in eigen buurt

76 procent van de Vlamingen voelt zich veilig in zijn of haar eigen woonomgeving. Dat meldt Statistiek Vlaanderen. Toch blijft veiligheid een belangrijk verkiezingsthema. "Politici benadrukken graag dat onveiligheid heerst, want dan kunnen ze zich profileren als degene die de criminaliteit zal oplossen", verklaart Mattias De Backer, postdoctoraal onderzoeker bij KU Leuven.

Lees meer »

Waterbedrijven: onbekend welke gifstoffen in de Maas eindigen door verouderde vergunningen

De Maas als bron van drinkwater van zeven miljoen mensen wordt niet effectief beschermd. Door verouderde en onvolledige vergunningen is veelal onbekend welke schadelijke stoffen er waar in het water terechtkomen. De lozing van industrieel afvalwater schaadt de waterkwaliteit van de Maas. Dat zegt RIWA-Maas, de vereniging van drinkwaterbedrijven, maandag in haar jaarrapport over 2023.

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht voor hartoperatie

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis op Rikers Island gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »