“Hij heerste als een god”: theaterregisseur Ivo van Hove (65) in nauwe schoentjes na getuigenissen van toxische werksfeer

Na klachten over een onveilige werksfeer heeft het Internationaal Theater Amsterdam beslist om de samenwerking met de Vlaamse topregisseur Ivo van Hove (65) volledig stop te zetten. “Zijn talent staat buiten kijf, maar als manager kan je hem nalatigheid verwijten.”

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Heuvelland wil van Buizenfabriek in Wijtschate groenblauw project maken

De gemeente Heuvelland heeft plannen om de Buizenfabriek langs de Gapaardstraat in Wijtschate aan te kopen. “We willen er in de volgende legislatuur een mooi groenblauw project maken”, zegt burgemeester Wieland De Meyer. Tot aan de sluiting in 1975 werden er 2.000 tot 3.000 buizen per dag vervaardigd. Het complex en de omgeving werd in mei 2000 beschermd als monument.<br

Lees meer »

“De Beker is elk seizoen een doel van Zulte Waregem”: Lukas Willen opgelucht na eerste driepunter en klaar voor bekeravontuur

Oef, de kop is eraf. Essevee heeft de eerste driepunter beet na een 1-0-zege tegen Lokeren-Temse, én dat zelfs voor eigen volk. Zondag volgt al de eerste opdracht in de beker tegen Sparta Petegem. “De Beker van België is altijd een doel voor Zulte Waregem”, klinkt het strijdvaardig bij Lukas Willen (21).
The post “De Beker is elk seizoen

Lees meer »

Hoofdverdachte in Franse verkrachtingszaak getuigt vandaag niet op proces wegens dringende medische behandeling

Voor de tweede dag op rij zal Dominique Pélicot (71), hoofdverdachte in een ophefmakende Franse verkrachtingszaak, niet aanwezig zijn op het proces. De voorzitter van de rechtbank heeft een dringende medische behandeling gevraagd voor de man die zijn vrouw, Gisèle Pélicot (72), jarenlang zwaar drogeerde om ze door tientallen mannen te laten verkrachten.

Lees meer »

Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het werken in Plopsaland: “Arbeidsauditeur spreekt zich enkel uit over strafrechtelijke luik”

Het onderzoek van de West-Vlaamse afdeling van het arbeidsauditoraat Gent naar vermeend geweld en pesten op het werk bij Plopsaland spreekt zich enkel uit over het strafrechtelijke luik. Het onderzoek spreekt zich daarentegen niet uit over het functioneren van een aantal voormalige werknemers, zo reageert Studio 100 dinsdag.
The post Studio 100 over afgerond onderzoek naar pesten op het

Lees meer »

Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne

Daniel Seynaeve en Lien Verhoegstraete zijn allebei geboren in 1944 en groeiden op in Torhout. Daar leerden ze elkaar ook kennen, en 50 jaar geleden stapten ze er in het huwelijksbootje.
The post Gouden huwelijksgeluk voor Daniel en Lien en De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Een tikkende tijdbom”: professor Holslag waarschuwt voor migratiestroom naar Europa nu China miljarden investeert in Afrika

Hij zit nochtans zelf krap bij kas door de sputterende economie, maar toch strooit de Chinese president Xi Jinping met miljarden in Afrika. Welgeteld 45 miljard euro voor de de volgende 3 jaar. Een vergiftigd geschenk, zo beschrijft professor internationale politiek Jonathan Holslag de gulle hand van China. “Het is zoals de Europese kolonialen uit de vorige eeuwen. Alleen sturen

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »

Vriendje in beroep tóch mee veroordeeld voor dood Athena (18) in Zandvoorde: “Hij mocht niet met die opgefokte bromfiets op het fietspad rijden”

Ruim twee jaar geleden kwam Athena Spencer (18) in Oostende om het leven onder de wielen van een vrachtwagen. Ze zat achteraan de opgefokte bromfiets van haar vriendje A.P. (21), die het afdraaiende voertuig niet meer kon ontwijken. Volgens de politierechter was alleen de trucker aansprakelijk, maar in beroep werd ook het vriendje mee veroordeeld. “Een meer evenwichtige uitspraak”, zegt

Lees meer »

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Terug naar school, de oorlogseditie: Oekraïners getuigen

Vier miljoen Oekraïense kinderen keerden deze week terug naar de schoolbanken. Een op de vier doet dat wel via online lessen, thuis of vanuit het buitenland. Na 2,5 jaar oorlog is veiligheid ook niet meer de enige prioriteit. “Gedaan met het afsluiten van gevoelens. Er is een gigantische vraag naar psychologische hulp.”

Lees meer »

Blinken waarschuwt dat Iran ballistische raketten heeft geleverd aan Rusland: “Bedreiging voor heel Europa”

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beschuldigt Iran er dinsdag van raketten aan Rusland te hebben geleverd om Oekraïne “in de komende weken” aan te vallen. “Dit vormt een bedreiging voor heel Europa” en toont volgens Blinken aan hoe de “destabiliserende invloed van Iran tot ver buiten het Midden-Oosten reikt”, luidt het op een persconferentie in Londen.

Lees meer »