Ze zat amper een maand op de troon en zag haar huwelijk mislukken, maar ook daarna spaarde het leven deze Belgische prinses niet

De Belgische prinses Marie José moest en zou ooit op een buitenlandse troon zitten. Dat was de grote wens van haar vader, koning Albert I. Twaalf jaar na diens tragische dood lukte het haar ook, maar slechts voor een maand. De Italianen stuurden hun ‘meikoningin’ in 1946 in ballingschap. Haar latere leven zou getekend worden door het wangedrag van haar zoon.

 

Meer krantenkoppen in België

Beschimpte Australische breakdancer is… de mondiale nummer 1

Met haar ‘onorthodoxe’ moves tijdens de Olympische Spelen in Parijs werd ze een wereldwijde sensatie en vooral het mikpunt van spot. Nu blijkt dat Rachael Gunn, oftewel B-girl ‘Raygun’, ondanks haar controversiële performance voor Team Australië op de Spelen de nummer 1 van de wereld is.

Lees meer »

Ambulancierskoppel ‘Poepie’ en ‘Muis’: “Toen die school instortte, reden we net niet samen en ik dacht: ‘Help, waar ís hij nu?’”

Ze noemen elkaar ‘Poepie’ en ‘Muis’ en zo kent ook het hele ambulancierswereldje hen. Silke (29) en Julian (30) werden op de dienst spoedgevallen weerloos getroffen door een coup de foudre, trouwden én rijden elke dag samen uit met de ambulance. “Onderweg is hij meestal de chef.” “Maar thuis is zij dat, no worries.”

Lees meer »

Tubaspeler Willy Vincke neemt afscheid van Gemeentelijke Harmonie in Bredene: “Ik kende geen noot muziek toen ik hier arriveerde”

Na ruim 35 jaar achter de bastuba heeft Willy Vincke afgelopen zaterdag definitief afscheid genomen van zijn Koninklijke Gemeentelijke Harmonie Bredene. “Ik ben hier ooit begonnen als vlaggendrager en kende toen geen noot muziek. Ik heb mooie tijden meegemaakt bij de harmonie en veel vrienden gemaakt maar aan alle mooie liedjes komt een einde”, blikte Willy zaterdag terug.
The

Lees meer »

Vernieuwde kiss-and-ride en blauwe zone moet verkeersdrukte in Avelgem milderen: “Effect zal na tijdje merkbaar zijn”

Net wanneer het nieuwe schooljaar startte, op maandag 2 september, wijzigde de blauwe zone in het centrum. Dit zou ervoor moeten zorgen dat de drukte tijdens de spits in het centrum van Avelgem verminderd kan worden. De Kasteelstraat wordt opgenomen in de blauwe zone, wat zorgt voor een snellere rotatie op de parkeerplaatsen in functie van de school. Tegelijk zal

Lees meer »

Biden noemt dood Amerikaans-Turkse activiste “blijkbaar een ongeluk”

Het Israëlische leger noemt het “heel waarschijnlijk” dat een schot van een soldaat “onrechtstreeks en onbedoeld” een Amerikaans-Turkse activiste gedood heeft. Dat blijkt uit eigen onderzoek. De Amerikaanse president Joe Biden noemde de dood van de activiste “blijkbaar een ongeluk”. Bij een luchtaanval op Khan Younis zijn volgens het gezondheidsministerie van de extremistische Palestijnse organisatie zeker negentien doden gevallen. Het

Lees meer »

De partyzomer, donkere melancholie en vaste adresjes van Erik Van Looy: “Hij komt altijd vóór de avondshift eten”

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »