Wagen rijdt in op groep soldaten in Henegouwen: zeven gewonden, twee zijn er erg aan toe

Er is vanmiddag een wagen ingereden op een groep soldaten in de provincie Henegouwen. Dat melden de kranten van ‘Sudinfo’ en het nieuws is bevestigd door het waarnemend hoofd van de politie Mons-Quévy. De militairen waren op oefening in de buurt van Harmignies, een deelgemeente van Bergen. Er vielen zeven gewonden. Twee zijn er erg aan toe. 

Meer krantenkoppen in België

Afvalophaler in levensgevaar na aanrijding in Gent

Een medewerker van Ivago werd vrijdagmiddag, iets voor 13 uur, aangereden in de Gaverlandstraat in het Gentse Drongen. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. De straat was even afgezet, maar werd iets na 15 uur weer vrijgegeven.

Lees meer »

Nu de lokale ambities voorrang krijgen op formatie: welke onderhandelaars hengelen naar de burgemeestersjerp?

Hoe dichter de lokale verkiezingen naderen, hoe kleiner de kans dat er nog een regering komt. De meesten – maar niet alle hoofdrolspelers – hengelen namelijk binnen vijf weken naar de sjerp in hun achtertuin. De agenda’s lopen dus stilaan vol met handjes schudden en huisbezoeken. Maar wie wil echt burgemeester worden en wie sprint liever terug naar Brussel om

Lees meer »

“Veelzeggend dat dit vorige maand al werd opgenomen”: onze royalty-expert analyseert video van prinses Kate

Geen perscommuniqué, geen tv-interview, geen woordvoerder die in haar naam sprak. De Britse prinses Kate (42) koos – opnieuw – een persoonlijke videoboodschap om bekend te maken dat haar chemotherapie is afgerond. Ze huurde daarvoor een échte regisseur in. Kate is daarmee een trendsetter in de koninklijke wereld, analyseert onze royalty-expert Wim Dehandschutter. Al volgt ze met zo’n zorgvuldig geregisseerde

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koninklijk Sportcomité Zwevezele viert verjaardag met standbeeld: “Goede renners strikken kost heel wat tijd, moeite en geld”

In 1949 ontstond de toenmalige Sportcomiteit Zwevezele en vandaag – 75 jaar later – is de organisatie actiever dan ooit. Deze verjaardag wordt op zondag 22 september gevierd met de plaatsing van een standbeeld, als eerbetoon aan alle renners, voorzitters en clubleden die al die tijd het beste van zichzelf hebben gegeven om Zwevezele Koers elk jaar waar te maken.

Lees meer »

Marc Degryse herbekijkt Frankrijk-België en snapt de ergernis bij Kevin De Bruyne: “Maar of hij die ook juist geuit heeft?”

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »