Torhouts café Den Tap staat te koop: “Ik wil mijn gezondheid niet langer hypothekeren”

Het Torhoutse uitgaanscafé Den Tap en het bijhorende duplex-appartement staan te koop. Na 17 jaar wil eigenaar-zaakvoerder Benjamin Meire (38) een punt zetten achter zijn leven als cafébaas en dus doet hij het pand in de Oostendestraat van de hand. “Met pijn in het hart, maar ik moet aan mijn gezondheid denken”, zegt hij.

Totdat er een koper gevonden is, blijft Benjamin het café openhouden, zij het enkel nog in de weekends. “Ik verkoop het gebouw in zijn geheel: het ruime café én de duplex. In dat appartement woon ik momenteel nog. Het pand is ideaal gelegen, centraal in de stadskern. Het is duimen dat er snel een geïnteresseerde opduikt.”

Infecties als gevolg van chemokuren

Benjamin was maar 21 toen hij in september 2007 met Den Tap van start ging. Hij bouwde zijn zaak succesvol uit, maar kende op fysiek vlak serieuze tegenslagen. Hij diende kanker te overwinnen, wat hem lukte dankzij zware chemokuren.

“Ik voel dat ik niet zo gemakkelijk meer recupereer van het nachtleven”

“Sowieso blijf ik met mijn gezondheid op de sukkel”, zegt hij. “Recent belandde ik weer in het ziekenhuis met ernstige infecties aan mijn beide voeten. Pijnlijk en gevaarlijk. Mocht ik het rechtstaande beroep van cafébaas blijven uitoefenen, dan achten de dokters de kans reëel dat ik mijn voeten ooit verlies. Ik moet het dus over een andere boeg gooien en een nieuwe job zoeken. Die ontstekingen zijn het nare gevolg van mijn chemokuren van destijds.”

“Ik voel ook dat ik niet zo gemakkelijk meer recupereer van het nachtleven als pakweg tien jaar geleden. Toen was ik 28, nu ben ik 38. Een wezenlijk verschil. Ik wil mijn gezondheid niet langer hypothekeren.”

Relatie lijdt eveneens onder job als cafébaas

“Naast de fysieke ellende lijdt ook mijn relatie onder mijn job als cafébaas. Relationeel is zoiets zeker geen wandelingetje in het park. Al die nachten aan het werk zijn! Ook dat is een reden om het café te laten schieten, hoe lastig ook. Ik heb deze zaak van nul opgebouwd en dan is het na 17 jaar niet evident om er afscheid van te nemen. Maar ik heb geen keuze ten gunste van mijn gezondheid en mijn relatie. Beide komen op de eerste plaats. Ik mag niet langer wachten om het roer om te gooien. Ik moet mijn vriendin en mezelf op nummer één zetten.”

The post Torhouts café Den Tap staat te koop: “Ik wil mijn gezondheid niet langer hypothekeren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Loro Piana, peperdure en discrete luxe uit Italië, nu ook bij ons te koop: “Opvallende logo’s? Dat is iets voor de nouveaux riches”

Loro Piana is het meest exclusieve modemerk ter wereld en sinds deze week is de damescollectie te koop in ons land. Nooit van gehoord? Logisch, het merk houdt zich bewust low profile – geen logo’s, geen opzichtige designs – en het is net die discretie die door de superrijken wordt omarmd. Toch hangt er een zwart randje aan het modemerk

Lees meer »

Vijfjarig kind gedood door hyena in Kenia

In Kenia is een vijfjarig kind gedood door een hyena. Dat meldt de Kenya Wildlife Service (KWS) van het Oost-Afrikaanse land donderdag. De dienst belooft “de toenemende aanvallen” van de carnivoor te bestrijden.

Lees meer »

OverKop-huis geopend in Diksmuide: “Veilige plek waar jongeren luisterend oor vinden”

Op woensdag 4 september opende OverKop Diksmuide voor het eerst de deuren. Het OverKop-huis, dat in de voormalige jeugddienst zit in de Koning Albertstraat 24, wordt een veilige plek voor jongeren waar ze aan activiteiten kunnen deelnemen, een luisterend oor vinden en een beroep kunnen doen op professionele hulp als ze zich niet ok voelen.
The post OverKop-huis geopend

Lees meer »

Werkdruk en emotionele belasting leraren gedaald, maar werkstress blijft

De werkdruk en emotionele belasting bij leraren is in 2023 gedaald na de piek van 2019, maar dat heeft zich nog niet vertaald in een daling van werkstress en burn-outklachten. Dat blijkt uit de Werkbaarheidsmonitor van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV), een grootschalige werkbaarheidsmeting die de kwaliteit van jobs in Vlaanderen om de vier jaar in kaart brengt.

Lees meer »

“In een volwaardige regering was het na de verkrachting in de Antwerpse gevangenis alle hens aan dek”

“De overbevolking in de gevangenissen is een reëel probleem, maar is in het verhaal van de brutale verkrachting van een maatschappelijk werker eerder een dooddoener. Hoe durft men zo’n laks veiligheidsbeleid hanteren? Het is karikaturaal dat na dit majeure incident blijkt dat meerdere ‘panic buttons’ niet werken. Dat moet voor veel paniek zorgen”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde.

Lees meer »

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »