Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau wielerwedstrijden organiseren is niet eenvoudig”

Wielrennen, een mannenkwestie? Niet bij de Koninklijke Wielerclub Hand in Hand, want in het bestuur aldaar treffen we zowaar een dame aan, weliswaar tussen acht heren. Lisa Olivier (26) helpt elk jaar Kortemark Koerse in goede banen te leiden en zorgt voor een pak creatieve schwung.

“Het is niet makkelijk om wielerwedstrijden van dit niveau te organiseren”, aldus Lisa. Dit is een gratis evenement, dus we moeten het beredderen met de steun van onze gulle sponsors. Daar zijn we natuurlijk heel dankbaar voor. Aangezien ik me ook bezig hou met de PR en de sociale media, kwam ik op het leuke idee om onze sponsors nog wat meer in de kijker te zetten door digitale wielertruitjes te ontwerpen met hun logo erop. De vraag kwam natuurlijk al snel of die truitjes ook verkrijgbaar waren. We kunnen naast de sponsors nog rekenen op heel wat helpende handen. De mensen van De Stoasje helpen bijvoorbeeld mee met het smeren van de broodjes voor de seingevers. Iedereen is tijdens de koers trouwens welkom op het vroegere terras van Restaurant Nele, want daar richten we op donderdag een gezellige bar in.”

Sportieve eer

“We zijn een goed team en we doen het nog allemaal heel erg graag”, treedt voorzitter Koen Vandewalle haar bij. “Zaterdag 24 augustus verschijnen de Nieuwelingen aan de startlijn, terwijl het maandag 26 augustus de beurt is aan de Elite zonder contract en de Beloften. Voor de 86e editie van Kortemark Koerse op donderdag 29 augustus durven we toch hopen op de deelname van een 80-tal beroepsrenners. Makkelijk is dat niet, want de Vuelta en de Renewi-tour zijn bezig. Daar vallen punten te verdienen, terwijl het bij ons te doen is voor de sportieve eer en een geld- of naturaprijs. We kregen al de bevestiging van deelname van Stefano Musseeuw, ‘zoon van’, alsook van Ayco Bastiaens en Jordi Warlop.”

Alle info vind je op www.kortemarkkoerse.be.

The post Lisa (26) staat haar mannetje tijdens Kortemark Koerse: “Op dit niveau wielerwedstrijden organiseren is niet eenvoudig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent

Marvin Odent heeft zijn eerste Paralympische Spelen achter de rug. Zijn dorp Hollebeke leefde hard mee en ging voor de wegrit met een bus naar Clichy-sous-Bois. Bij zijn thuiskomst stond een delegatie dorpsbewoners hun lokale wielerheld op te wachten.
The post Hollebeke viert mooie ereplaatsen van hun wielerheld Marvin Odent appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking

De Shop & Go-sensoren in de parkeervakken in Tielt zijn sinds dinsdagnamiddag actief. Dat betekent dat je voortaan een half uur gratis op die speciaal aangeduide parkeervakken kan staan. Een schijf leggen hoeft niet.
The post Parkeersensoren Shop & Go in kernwinkelgebied van Tielt zijn in werking appeared first on KW.be.

Lees meer »

De nieuwe doelman van KV Kortrijk is geen doordeweekse Kerel: “Ja, ik bezorgde mijn ploegmaat rood… Was fun!”

KV Kortrijk heeft een nieuwe doelman. En het is geen gewone straks meer over zijn rare stoten in Noorwegen. Coach Freyr Alexandersson toonde zich ondanks de sterke heenronde niet overtuigd van Tom Vandenberghe en Lucas Pirard. Enter zijn landgenoot en international: Patrik Gunnarsson. Meteen onbetwiste nummer één. Club Brugge morgen thuis is ideaal voor een heldenrol.
The post De

Lees meer »

Diamant voor wandelaars Julien en Agnes

Zondag 8 september was een onvergetelijke dag voor het echtpaar Julien Vankeirsbilck en Agnes Devolder uit de Gaverstraat 15. In de feestlocatie Swaenenburg kregen zij het bezoek van een delegatie van burgemeester en schepenen naar aanleiding van hun diamanten huwelijksjubileum. Julien is afkomstig uit het naburige Meulebeke, waar hij opgroeide binnen een gezin van twee
The post Diamant voor

Lees meer »

China lanceert satellieten voor wereldwijde communicatie

Geespace, een dochterbedrijf van het Chinese autoconcern Geely, heeft vrijdag bekendgemaakt dat het opnieuw tien satellieten gelanceerd heeft. De satellieten zijn onderdeel van een constellatie die beschreven wordt als de Chinese tegenhanger van Starlink van het Amerikaanse bedrijf SpaceX van Elon Musk.

Lees meer »

Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem

De Izegemse brandweer bracht dit jaar een kalender uit met brandweerlui die poseerden bij een aantal erfgoedlocaties. Raadslid Giel Seynaeve stelt voor om met die originele foto’s een expo te maken in de bibliotheek, wat op bijval kon rekenen bij schepen van Erfgoed en Bibliotheek Kurt Himpe (N-VA).
The post Raadslid wil expo met erfgoedfoto’s van brandweer Izegem appeared

Lees meer »

N-VA voert de druk op in het migratiedossier: verplicht slagen voor examen om Belg te worden en 5.000 euro voor aanvraagformulier

Federaal onderhandelaar Theo Francken (N-VA) dient in de Kamer een wetsvoorstel in dat de Belgische nationaliteitswet strenger maakt. Het is een denkspoor dat in de onderhandelingsnota migratie staat, maar nog niet definitief verworven is. Francken zit die onderhandelingsgroep voor én is ook fractieleider voor N-VA in de Kamer. De timing van zijn démarche is opmerkelijk, want de vijf gedoodverfde coalitiepartijen

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beugnies Les Chocolats en V-Chocolatier by Sweertvaegher opnieuw opgenomen in Gault&Millau Chocolatier

Gault&Millau maakt voor de negende keer een selectie van de beste chocolatiers bekend. Sinds het begin van de uitgave staan V-Chocolatier by Sweertvaegher in de ‘Finest Chocolatiers in Belgium and Luxembourg 2025’-gids en Beugnies Les Chocolats uit Marke voor een zesde jaar op rij. “Hartelijk dank aan ons team voor de inzet en aan Gault&Millau Belgium voor de erkenning. Let’s

Lees meer »

Economisch Huis: “Leegstand winkelpanden in Oostende blijft dalen”

De leegstand van de Oostendse handelspanden blijft dalen. Zo blijkt uit de meest recente tellingen van het Economisch Huis Oostende, uitgevoerd begin september. Met een totaal van 1.958 handelspanden in de stad zijn er momenteel 181 panden leegstaand, waarvan 17 in verbouwing zijn. “Dit brengt de leegstandsratio in de stad op slechts 9,24 procent”, luidt het.
The post Economisch

Lees meer »

Ministerie Volksgezondheid wil strengere waarschuwing op alcoholverpakkingen, maar sector staat op de rem

Het ministerie van Volksgezondheid en de Hoge Gezondheidsraad willen dat alcoholproducenten hun nieuwe preventieslogan nog verstrengen. Dat schrijft het Nieuwsblad. Zij vinden de slogan ‘Alcoholmisbruik schaadt de gezondheid’ misleidend en willen dat de term "alcoholmisbruik" vervangen wordt door "alcoholgebruik". Beroepsvereniging Belgische Brouwers is niet blij met dat voorstel.

Lees meer »