Koning Charles ontmoet overlevenden van dodelijke steekpartij in Southport

De Britse koning Charles III zal vandaag/dinsdag de overlevenden van de dodelijke steekpartij in Southport en hun families ontmoeten tijdens een bezoek aan Merseyside in het noordwesten van Engeland.

 

Meer krantenkoppen in België

Dany Verstrae­ten (68) is precies één jaar met pensioen: “Ik heb er een tic aan overgehouden”

“Ik heb mijn kostuum met das geen vijf keer meer uit de kast gehaald.” Precies een jaar geleden pakte Dany Verstraeten (68) na een allerlaatste VTM NIEUWS zijn boeltje om definitief met pensioen te gaan. Wat volgde er sindsdien voor het nieuwsanker, dat meer dan 10.000 live uitzendingen presenteerde? Mist hij de deadlines en bijhorende adrenaline? Stilzitten is duidelijk niks

Lees meer »

Veerle (61) en Roland (76) moeten chalets afbreken omdat deel van camping Marva III wordt verkocht: “Verplaatsen gaat niet zomaar”

Zowel Veerle Ghesquière als Roland Bourgoignie moeten hun chalets afbreken op camping Marva III in Middelkerke. De reden? Het deel waarop hun chalet gebouwd werd, werd verkocht aan een naastgelegen camping. De eigenaar van de andere camping geeft Veerle en Roland, net zoals nog zo’n dertig andere eigenaars, de tijd om het terrein te ontruimen… tot eind dit jaar.

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: Wallonië geteisterd door felle neerslag, hagel en windstoten, ook in regio Mechelen en Tienen hevige regen

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »

Zesde editie Highlight Festival klokt af op 12.500 bezoekers

Met 9.000 bezoekers op zaterdag en 3.500 bezoekers op vrijdag blijft Highlight Festival al zes edities op rij groeien. Medeorganisator Lennert Vintevogel is dan ook een tevreden man, ook over de keuze om geen waarborg te vragen voor herbruikbare bekers. “We doen dat omwille van de trakteercultuur in de Westhoek”, zegt Lennert.
The post Zesde editie Highlight Festival klokt

Lees meer »

Van Joël tot Gaspard en Odard

In de Roeselarestraat in Hooglede werd volgend viergeslacht in beeld gebracht: overgrootvader Joël Provoost (83), grootvader Chris Provoost (54), vader Jordy Provoost (28) en jongste telg Odard Provoost (geboren op 17 juli). Gaspard (3) is zijn trotse broer. (foto JT)
The post Van Joël tot Gaspard en Odard appeared first on KW.be.

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

Club, Cercle, KVK en Essevee kennen hun tegenstander in de zestiende finale van de Croky Cup

Titelverdediger Union Sint-Gillis vat zijn bekercampagne aan met een duel tegen tweedeklasser KAS Eupen. Dat is het resultaat van de loting van maandag voor de zestiende finales van de Croky Cup. Landskampioen Club Brugge, met elf bekers recordhouder, speelt daarin gastheer voor eerstenationaler Belisia Bilzen.
The post Club, Cercle, KVK en Essevee kennen hun tegenstander in de zestiende finale

Lees meer »

VS: akkoord voor staakt-het-vuren Gaza voor 90 procent rond

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

KIJK. Vorig jaar kreeg veteraan Aaron (46) als eerste ooit een oogtransplantatie, herstel is “opmerkelijk” goed verlopen

Drie jaar geleden verloor de Amerikaanse veteraan Aaron James (46) bijna zijn volledige gezicht tijdens een werkongeval. Tijdens een marathonoperatie zorgden 120 dokters en verplegers ervoor dat Aaron een nieuw gezicht kreeg en er werd voor het eerst een volledig oog getransplanteerd. Ruim een jaar later blijkt het herstel zo goed verlopen te zijn dat de dokters hopen dat hij

Lees meer »

Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge door

Op de viering van het veertigjarig bestaan gaf oprichter van transportbedrijf Macotruck Marc Costenoble de fakkel door. Hij blijft nog even aan boord, maar het bedrijf wordt voortaan geleid door een managementteam van drie ervaren medewerkers, aangestuurd door een nieuwe medeaandeelhouder, de Limburgse transportondernemer Gino Withofs.
The post Marc Costenoble geeft na 40 jaar fakkel transportbedrijf Macotruck uit Zeebrugge

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Eurosong”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »