KIJK. “Schip ahoy,scheve schuit!” Jonas Van Geel steekt de draak met cruiseplannen van Jelle Cleymans

Het concert van Jelle Cleymans en Jonas Van Geel in De Roma op zaterdag 7 september is tot op het laatste ticket uitverkocht. Daar is het muzikale duo bijzonder fier op. “We weten dat andere artiesten daar soms makkelijk meerdere keren staan, maar wij zijn al dolblij met ééntje”, aldus Jonas. Wat de heren nog allemaal in petto hebben? Je ontdekt het in deze nieuwe HLN Showbits. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »

“Dit is verraad”: interim-bondscoach van Engeland onder vuur omdat hij weigert volkslied mee te zingen

Twee zeges, en dus een geslaagd debuut voor interim-bondscoach Lee Carsley (50) bij Engeland. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal peis en vree is. De (tijdelijke) opvolger van Gareth Southgate ligt namelijk onder vuur omdat hij tweemaal het volkslied niet meezong. Dat hij een Ierse ex-international is én al gesprekken had met de Ierse voetbalbond voor een job,

Lees meer »

Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Op zondag 15 september organiseert het stadsbestuur voor de tiende keer Feest in ’t Groen. De jubileumeditie heeft plaats in het landschapspark ’t Hoge Water aan de Noordlaan. Iedereen is er tussen 14 en 18 uur gratis welkom voor een namiddag vol activiteiten, animatie en een flinke portie muziek.
The post Tiende keer Feest in ’t Groen in Torhout

Lees meer »

Gemeente Heuvelland wil van Buizenfabriek in Wijtschate groenblauw project maken

De gemeente Heuvelland heeft plannen om de Buizenfabriek langs de Gapaardstraat in Wijtschate aan te kopen. “We willen er in de volgende legislatuur een mooi groenblauw project maken”, zegt burgemeester Wieland De Meyer. Tot aan de sluiting in 1975 werden er 2.000 tot 3.000 buizen per dag vervaardigd. Het complex en de omgeving werd in mei 2000 beschermd als monument.<br

Lees meer »

Belgische bedrijf Aerospacelab gaat satellieten produceren in VS

De Waalse satellietenbouwer Aerospacelab heeft enkele dagen geleden zijn eerste fabriek voor de productie van satellieten ingehuldigd in de Verenigde Staten, dichtbij Los Angeles. Het bedrijf wil zo inspelen op de groeiende noden van de institutionele en militaire markt in de VS, bericht de krant L’Echo dinsdag.

Lees meer »

Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau

Het schoolrestaurant De Brug van de Torhoutse Scholengroep Sint-Rembert heeft de prestigieuze Innovation in Catering Award van Gault & Millaut gewonnen. Maandag werd de prijs op de mooie site van Maison de la Poste in Brussel uitgereikt.
The post Schoolrestaurant De Brug in Torhout wint prestigieuze prijs Gault & Millau appeared first on KW.be.

Lees meer »

Danira Boukhriss over geboorte van haar zoontje: “Als het nog een kwartier langer had geduurd, werd het gevaarlijk”

In de podcast van Anja Daems, ‘Als de muren konden praten’, heeft Danira Boukhriss Terkessidis (34) het openhartig over de geboorte van haar zoontje Naïm, die ze deelt met acteur Ward Kerremans. Hoewel ze naar eigen zeggen zeker op een roze wolk zit, kwamen er ook heel wat moeilijkheden bij kijken. “De pijn achteraf was nog erger dan de bevalling

Lees meer »