KIJK. Gestrande vluchtelingenbaby na drie dagen gered van Grieks eiland: “Poedermelk gemengd met zeewater”

De redding van een vluchtelingenbaby en zijn familie op het Griekse eiland Tilos zondag heeft de Grieken geschokt en ontroerd. De familie strandde met een gammel bootje op een deel van de kust met steile kliffen en ze raakten niet meer weg. Migranten die op een andere plek aan land waren gegaan, alarmeerden de autoriteiten dat de familie vermist was, schrijft de Griekse krant Kathimerini. 

Meer krantenkoppen in België

Dochter van Dominique Pélicot doet haar vader breken in rechtszaal: “De man in wie ik het volste vertrouwen had, fotografeerde me naakt”

Op de vijfde dag van het proces tegen Dominique Pélicot (71), de Fransman die zijn vrouw tien jaar lang drogeerde en door vreemde mannen liet verkrachten, heeft zijn dochter de rechtszaal toegesproken. De 45-jarige Caroline Darian (een pseudoniem, red.) noemde haar vader “ongetwijfeld een van de ergste seksuele roofdieren van de afgelopen twintig jaar”. Naast haar moeder Gisèle (72) was

Lees meer »

Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne

Na een grondige voorbereiding voerde de politiezone VLAS op donderdag 5 september een gerichte actie uit in het kader van een drugsonderzoek in Kuurne. Daarbij vond een huiszoeking plaats in een woning. Dit gebeurde in samenwerking met het parket.
The post Politie ontdekt cannabisplantage tijdens drugsonderzoek in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Aftrap! Nemen de Rode Duivels revanche?

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Politiehond Wolf van zone VLAS overleden na slepende ziekte

Begin deze week overleed Wolf, de trouwe politiehond van politiezone VLAS. Wolf leed aan een spelende ziekte en kon de laatste maanden geen politiewerk meer verrichten. Zijn hondengeleider Nico maakte begin deze week de zware beslissing om hem te laten inslapen. Wolf bracht zijn laatste maanden door bij Nico en zijn gezin en werd slechts 7,5 jaar oud.
The

Lees meer »

Spaans gerecht blijft bij weigering om Puigdemont amnestie te verlenen

Het Spaanse Hooggerechtshof heeft dinsdag opnieuw geweigerd om de eerder dit jaar goedgekeurde amnestiewet toe te passen voor Carles Puigdemont, de separatistische oud-premier van Catalonië. De rechtbank blijft bij het vonnis dat begin juli al werd uitgesproken: de amnestieregeling is niet van toepassing voor verduistering van overheidsgeld. Het aanhoudingsbevel tegen de in België verblijvende Puigdemont blijft daarmee van kracht.

Lees meer »

Etterbeek haalt in één dag maximumbedrag van 1,2 miljoen euro op met uitgifte gemeentebon: “Nooit verwacht”

De Brusselse gemeente Etterbeek heeft woensdag in één dag tijd het voorziene maximumbedrag van 1,2 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van een gemeentebon. De crowdlending-campagne wordt daarom tijdelijk afgesloten zodat de nodige controles kunnen worden uitgevoerd en de transacties kunnen worden goedgekeurd. “Dat het zo’n succes is, is ook voor ons een verrassing”, zegt de schepen van Financiën.

Lees meer »

Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend

Nadat eind augustus de top 10 en grote speerpunten bekend werden gemaakt, kwam Vlaams Belang Kortrijk zondag met hun volledige lijst. Op maandag 9 september werd het volledige programma met de wereld gedeeld. Dat telt in totaal bijna 80 pagina’s.
The post Vlaams Belang Kortrijk maakt nu ook volledig programma bekend appeared first on KW.be.

Lees meer »