IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht

De Brugse ijsberenkring organiseert op zaterdag 31 augustus de 25ste zwemdoortocht in de Langerei in Brugge met als nieuwigheid een Paco-wedstrijd, 250 meter zwemmen voor jongeren van 8 tot en met 12 jaar om kennis te maken met het open water.

De Brugse zwemdoortocht, tussen de Gistfabriek en de Carmersbrug, staat al 25 jaar garant voor een uniek zwemparcours in de reien in de historische binnenstad. Diverse leden van het huidige bestuur van de Brugse ijsberenkring, alsook secretaris Franky Moelaert, stonden mee aan de wieg van de eerste editie in 1999.

Paco-wedstrijd

“Het was toen een nieuw project voor de stad Brugge, waar wij op ingespeeld hebben”, herinnert hij zich. “We konden toen nog niet vermoeden dat we 25 jaar later nog bezig zouden zijn. We zijn gestart met 1.000 meter voor recreanten. Het jaar nadien kwam de vraag vanuit de federatie om er een wedstrijd van te maken. Zo werd het vele jaren een jogging en een competitie. Vijf jaar geleden, na een evaluatie, kwam daar 3.000 en 5.000 meter bij. Nieuw dit jaar is de Paco-wedstrijd, niet gebonden aan competitiezwemmers tussen 8 en 12 jaar. Zij zwemmen een korte afstand van 250 meter om op die manier vertrouwd te geraken met het open water, zodat ze later kunnen proeven van een langere afstand.”

Tijdens de zwemdoortocht zijn er competitiewedstrijden van 5 km en 3 km (in de voormiddag) of 1 km (in de namiddag). Het is de laatste manche van het criterium en tevens het PK voor de korte en lange afstand. In de namiddag is er vanaf 15.15 uur een zwemjogging van 1.000 meter voor de recreatieve zwemmers. “Vier wedstrijden die overigens beslissen over het Brugs kampioenschap open water. Die staan open voor iedereen, maar het zijn uiteraard alleen de mensen die in Brugge wonen die in aanmerking komen voor de titel.”

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor alle afstanden lopen ondertussen vlot binnen. De Brugse ijsberenkring houdt van tradities. Voor het tweede jaar op rij op hun locatie in de Koude Keuken in Sint-Andries is er als jaarafsluiter de Kerstduik, net als het nationale ijsberenzwemfeest op zaterdag 21 december. (ACR)

Info: www.brugseijsberen.be.

The post IJsberenkring brengt jubileumeditie Zwemdoortocht is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »