Drie vrienden van drenkeling in Blankenberge verhoord over mogelijk schuldig verzuim

Drie vrienden van de 37-jarige Bulgaar die levenloos werd aangetroffen op het strand van Blankenberge, zijn door de politie verhoord over mogelijk schuldig verzuim. Dat bevestigt de raadsman van een verdachte. Volgens zijn vrienden ging het slachtoffer maandagavond in dronken toestand zwemmen.

Een wandelaar ontdekte dinsdag rond 7 uur een lichaam op het strand van Blankenberge. De lokale politiezone Blankenberge/Zuienkerke verwittigde de Brugse afdeling van het parket West-Vlaanderen, dat een wetsdokter ter plaatse heeft gestuurd. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het overlijden loopt dus volop. In eerste instantie was de identiteit van het slachtoffer onduidelijk, maar hij kon uiteindelijk snel geïdentificeerd worden. Het bleek te gaan om een 37-jarige man van Bulgaarse nationaliteit.

Die vlotte identificatie kwam er nadat drie vrienden van het slachtoffer op de hulpdiensten afstapten. Ze vertelden dat ze de avond voordien in Gent en Oostende enorm veel gedronken hadden. Toen ze op het strand van Blankenberge de nacht zouden doorbrengen, ging de dertiger volgens zijn kameraden toch nog even zwemmen.

De drie vrienden van het slachtoffer werden ondertussen verhoord op verdenking van schuldig verzuim. “Mijn cliënt staat recht in zijn schoenen. Hij heeft ‘s ochtends toen hij wakker werd pas beseft dat zijn vriend weg was en is onmiddellijk naar de hulpdiensten op het strand gegaan”, reageert meester Maxime Van Winkel. Van een ruzie was volgens de verdachte geen sprake. De hoofdwonde van het slachtoffer zou verklaard kunnen worden door een val of sprong van een golfbreker.

Het Brugse parket communiceert voorlopig niet over de arrestatie van het drietal. Wellicht zal de autopsie meer klaarheid moeten scheppen. Op basis van de eerste vaststellingen blijft het momenteel immers onduidelijk in welke omstandigheden de Bulgaar precies om het leven is gekomen.

The post Drie vrienden van drenkeling in Blankenberge verhoord over mogelijk schuldig verzuim is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE FRANKRIJK-BELGIË. Aftrap! Nemen de Rode Duivels revanche?

De Rode Duivels nemen het in de Nations League op tegen Frankrijk. Bondscoach Tedesco voert één wijziging door: Debast vervangt de geblesseerde De Cuyper. Aan de overzijde zit sterspeler Mbappé op de bank, net als Griezmann, Olise en Barcola. Weten de Duivels daarvan te profiteren? Kijk LIVE op VTM en VTM GO, of volg het in onze liveblog! Voorlopig staat

Lees meer »

“In Saint-Tropez is ze al jaren niet meer buiten gezien”: Brigitte Bardot, hét Franse sekssymbool, wordt 90

Een bijzonder eerbetoon aan een bijzondere vrouw. Dat is de tentoonstelling met nooit eerder geziene foto’s van Brigitte Bardot die een Oost-Vlaamse kunsthandelaar in Saint-Tropez organiseert. De Française viert deze maand haar 90ste verjaardag. Maar hoe slijt hét icoon van de Franse filmwereld vandaag haar dagen? ‘Primo’ zocht het uit: “Ze voelt zich het veiligst tussen haar honden, katten en

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder

Er werden vier insectenkastjes, ook wel insectenhotels genoemd, onthuld in wzc De Vlinder in Harelbeke. De ontwerpers en makers zijn de mannelijke bewoners zelf. “Het is nu wachten op de insecten die hun weg moeten vinden”, luidt het.
The post Mooi werk van mannenatelier de ‘Klu(t)ssers’ in Harelbeke: insectenhotels voor wzc De Vlinder appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd”

Dries Vanhegen (57), die zijn jeugd doorbracht in de Mokker, stelde onlangs in café De Zwaan zijn nieuwste voorstelling ‘Ensor is zot’ voor. Het dorp waar de kiem voor zijn acteercarrière werd gelegd, blijft belangrijk voor hem.
The post Dries Vanhegen stelt ‘Ensor is zot’ voor in café De Zwaan: “Grove klodders, maar toch verfijnd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Anzegem opent eerste hondenloopzone aan De Drie Kaven: “Superleuk initiatief!”

Donderdagavond werd de Anzegemse hondenloopweide officieel geopend. Om aan de vraag tegemoet te komen van heel wat hondenbaasjes, werd een eerste hondenloopzone geopend aan de achterzijde van Sportcentrum De Drie Kaven aan de Vichtsesteenweg nummer 39. “Voor een vlot gebruik van de hondenloopzone hebben we duidelijke afspraken opgesteld die op een bord bij de ingang staan”, geeft schepen van Dierenwelzijn

Lees meer »