Dertiger riskeert 4 jaar cel voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend deed me de das om”

“Mijn beste en enige vriend bleek dan toch niet zo oprecht en ik verloor de controle.” Een 34-jarige man uit Roeselare riskeert voor de rechtbank in Kortrijk vier jaar cel omdat hij zijn vriend met een zakmes vijf keer in de benen en de hals stak. “Een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager, maar dat vond Ismail A. niet zo leuk.

Op 17 mei 2024 kwam het op een appartementsgebouw langs de Hoogleedsesteenweg in Roeselare tot een hoog oplopende ruzie tussen twee flatgenoten. Ismail A. stelde vast dat zijn vriend af en toe weed en 5 tot 10 euro uit zijn studio stal en bleek daar ondersteboven van. Hij ging verhaal halen en haalde uiteindelijk vijf keer met zijn zakmes uit. Vier keer raakte hij het slachtoffer in de benen, één keer in de hals. Poging moord, vond de openbare aanklager, onder meer omdat hij het slachtoffer op de trappen achtervolgde, nog een ander, groter mes nam én hij de huisbaas opbelde om te zeggen dat hij “hem leeg zou prikken”.

Geen onbekende

Ismail A. is geen onbekende voor het gerecht. Hij ontvluchtte het Antwerpse drugsmilieu, maar kwam in Kortrijk op straat terecht. “Ik leefde met het slachtoffer samen op straat, maar hij redde me van de dakloosheid en deed een goed woordje bij de huisbaas”, klonk het voor de rechter. “Hij was mijn enige en beste vriend, maar bleek me uiteindelijk te bestelen… Ik had dat helemaal niet verwacht. Wat ik heb gedaan, valt niet goed te praten. Ik beschouw het slachtoffer nog altijd als een vriend. Ik geef toe dat ik de weg kwijt was. Ik leefde geïsoleerd op mijn kleine studio, raakte aan de drugs, was depressief, de zin in het leven kwijt. Het verraad deed me helemaal de das om. Drie maanden in de gevangenis deden me goed. Ik heb opnieuw contact met mijn vader, mijn broer, ben van de drugs af, volledig wakker geschud. Geef me nog een laatste kans, met strenge voorwaarden, en ik zal die met handen en voeten grijpen.” Zijn advocaat Anthony Demol vond dat er geen sprake was van poging moord, maar van slagen en verwondingen. Hij vroeg de rechter een werkstraf of probatievoorwaarden op te leggen. “Hij had nooit de bedoeling iemand te vermoorden”, vond hij.

Diefstal

Ismail A. verzette zich ook nog tegen de veroordeling tot één jaar celstraf omdat hij in Kortrijk samen met een kompaan aan een bankautomaat geld van een dametje stal. “Maar daar heb ik niets mee te maken. Het was het plotse idee van die andere. Ik stond er bij en keek er naar”, aldus A. Hij moest wel toegeven dat hij 10 euro van de buit aanvaardde. “Je bent een tikkende tijdbom”, vond de openbare aanklager. “Vier jaar lang mispeuterde ik helemaal niets meer”, antwoordde A. verongelijkt. “Ik wil mijn verleden achter mij laten.” Vonnis op 10 september. (LSi)

The post Dertiger riskeert 4 jaar cel voor steekpartij op studio in Roeselare: “Verraad van mijn enige en beste vriend deed me de das om” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie

Na het puntenverlies op de openingsspeeldag thuis tegen Oostnieuwkerke, kon Sassport Boezinge A de rug rechten in het Mirakelstadion tegen RC Waregem. De oranjehemden wonnen met 1-2 en trekken met vier op zes naar Ardooie.
The post Sassport Boezinge A gaat voor zeven op negen in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stan ziet zijn rit naar school halfuur ingekort, maar probleem verlegt zich naar klasgenoot: “Thibo wilde zelfs niet opstaan”

Twee uur lang enkele reis onderweg naar school. Dat was tot voor kort realiteit voor Stan Deurinck uit Hove. De Lijn beweerde het probleem opgelost te hebben, maar het blijkt vooral doorgeschoven te zijn naar enkele medeleerlingen van het BSBO Groenlaar die uit Hoboken vertrekken. “Vanmorgen wou Thibo zelfs niet naar school omdat hij zo vroeg op moest”, zegt mama

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

Circulatieplan tijdens werken Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn: “Veiligheid van de kinderen blijft de prioriteit”

Vanaf 1 september geldt er een gewijzigde verkeerssituatie in het Nieuw Centrum van Spiere-Helkijn. De toegangsweg naar basisschool De Polyglot heropent in één richting: men kan van de Oudenaardseweg naar de Helstraat, maar niet meer van de Helstraat naar de Oudenaardseweg. De rijstrook wordt tijdelijk aangelegd op de parkeerstrook voor de SpieHel. “Dit doen we omdat er renovatiewerken aan de

Lees meer »

Koppel dat hoteldrama in Duitsland overleefde, beleeft tweede wonder: “Vijf minuten voor instorting vertelde ik Mark dat ik zwanger was”

Het waren beelden die exact een maand geleden zo naar de keel grepen: een Nederlands peutertje (2) en zijn jonge mama (23) die na 10 uur levend van onder het puin van een ingestort hotel in Duitsland werden gehaald. Ze hadden het wonderwel gered dankzij een deur die op hen was gevallen. Later werd ook vader Mark (26) vanonder het

Lees meer »

Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme

Ruth Bukasa Ntunu werd op het voorbije Belgisch kampioenschap voor scholieren knap derde op de 800 meter. De atlete van Olympic Brugge verzekerde zich hiermee van deelname aan de 1.000 meter voor scholieren op de Memorial Van Damme op vrijdag 13 september.
The post Ruth Bukasa Ntunu loopt op Memorial Van Damme appeared first on KW.be.

Lees meer »

Audi sluit Brusselse fabriek tot personeel “bereid is normaal aan de slag te gaan”, misnoegde werknemers verzamelen aan hoofdingang

Audi Brussels blijft gesloten tot het personeel "bereid is om weer normaal te werken en auto’s naar de dealers te versturen". Dat zegt Peter D’hoore, de woordvoerder van de autofabriek in Vorst. Volgens de vakbonden zoekt de directie "de directe confrontatie met de werknemers". Een zestigtal medewerkers is intussen samengekomen voor de hoofdingang en blokkeert de Brits Tweedelegerlaan.

Lees meer »

Verschillende doden bij Israëlische aanvallen in Syrië

Er zijn zeker 14 doden gevallen na Israëlische luchtaanvallen in Syrië, volgens gegevens van het officiële persagentschap Sana. Er vielen ook 43 gewonden. De aanvallen waren gericht tegen 5 militaire sites in het centrum van het land, waaronder een wetenschappelijk onderzoekscentrum.

Lees meer »

Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het feestplein van de Batjes”

Op zondag 8 september is Carl Detailleur overleden. Hij baatte jarenlang de voormalige horecazaak Peegie op het Stationsplein in Roeselare uit. “Carl zorgde ervoor dat het Stationsplein het feestplein van de Batjes was”, aldus Serge Gobin, die veel met hem samenwerkte.
The post Carl Detailleur van voormalige horecazaak Peegie in Roeselare is overleden: “Dankzij hem was het Stationsplein het

Lees meer »

Sabine (60) verloor twee mannen in een verkeersongeval: “Plots moest ik nóg eens beslissen om de machines uit te zetten. Ik kon het niet”

Een ongeval in Burcht kostte deze week het leven aan een 54-jarige vrouw. Voor haar man was het de tweede keer dat hij zijn echtgenote verloor. Het is pijnlijk herkenbaar voor Sabine Maertens (60) uit Zedelgem. Zij verloor in nog geen dertig jaar tijd twee mannen, telkens bij een verkeersongeval. “Plots stond ik nóg eens in zo’n ziekenhuiskamer en moest

Lees meer »

Gratis tentoonstelling over Metaalbouw Vuylsteke in OC Vondel

Als ondersteuning van het boek van Frank Develtere ‘Metaalbouw Vuylsteke, een verhaal over durvers en doeners’, zorgen de heemkring Mulenbeca en het Davidsfonds Meulebeke voor een boeiende tentoonstelling over de firma die in de Berengemeente ooit werk verschafte aan meer dan 300 werknemers. Deze tentoonstelling vindt plaats in hal 1 van firma Vuylsteke in de
The post Gratis tentoonstelling

Lees meer »