Davy uit Egem heeft al week dood schaap op oprit liggen: “Firma Rendac komt dier maar niet ophalen”

Bij Davy Vandewiele uit Egem, bij Pittem, ligt al een meer dan een week een dood schaap op zijn oprit. Het dier is waarschijnlijk gestorven aan het blauwtongvirus en de eigenaar moest het schaap klaarleggen zodat de gespecialiseerde firma Rendac het kan ophalen, maar dat blijft duren. "Iedere dag vind ik duizenden maden op mijn oprit." 

Meer krantenkoppen in België

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Jeremy Doku is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de Duivels: “Ik wil tonen dat ik een leider kan zijn”

Het klinkt misschien gek voor iemand van zijn leeftijd, maar de 22-jarige Jeremy Doku is nu al één van de oudgedienden bij de Rode Duivels. De vleugelspits van Manchester City is klaar voor meer verantwoordelijkheid bij de nationale ploeg. “Ik weet dat mijn statistieken een werkpunt zijn, maar in het voetbal is er meer dan dat”, zegt hij in exclusief

Lees meer »

Politicoloog Carl Devos nu Vlaamse onderhandelaars reanimatiepoging opstarten: “Mahdi heeft de zwartepiet wel wat gezocht”

De Vlaamse raketcoalitie staat op ontploffen: na de bom van CD&V-voorzitter Sammy Mahdi leek de formatie dood, maar formateur Diependaele doet nu toch nog een reanimatiepoging. Hoe erg is de situatie? Is Mahdi de spelbreker of zijn er nog andere motieven? En voor de zoveelste keer: krijgen we nu wél of niet een nieuwe regering voor de lokale verkiezingen. Politicoloog

Lees meer »

NMBS en Infrabel brengen oorzaken van treinvertragingen nauwkeuriger in kaart: “Elke minuut telt voor de stiptheid”

De treinen in België hebben in augustus een stiptheidsgraad gehaald van 92,3 procent. Dat is de beste prestatie sinds januari 2022, zo blijkt uit cijfers die maandag werden gepubliceerd op de opendatawebsite van spoornetbeheerder Infrabel. Samen met spoorwegmaatschappij NMBS wil Infrabel voortaan de oorzaken van vertragingen op het spoor veel nauwkeuriger bijhouden en publiceren. Voor elke trein die onderweg anderhalve

Lees meer »

En plots zit er een dildo in je rugzak: groep vrienden gaat viraal na hilarische controle op Brussels Airport

“Michiel, wat is er”, roept een van zijn vrienden al gierend met een Limburgse tongval. Enkele tellen ervoor ontdekt een securityagent tijdens de veiligheidscontrole op Brussels Airport een dildo in de rugzak van de jongeman. Kennelijk ook een verrassing voor Michiel zelf, zo verraadt het schaamrood op zijn gezicht. Van je vrienden moet je het hebben.

Lees meer »

LIVESTREAM. Evenepoel wil ploegmaat Magnier naar nieuwe zege loodsen, kijk als HLN-abonnee nu LIVE naar de vijfde rit in de Tour of Britain

Na zijn dubbele olympische triomf in Parijs is Remco Evenepoel (24) aan het laatste deel van zijn seizoen begonnen. Zijn hoofddoel is het WK in Zürich, maar eerst rijdt Evenepoel mee in de Ronde van Groot-Brittannië (die morgen eindigt). Bij HLN zit u als abonnee op de eerste rij om de rittenkoers op deze pagina live te volgen, met deskundig

Lees meer »

Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare”

Groen Roeselare heeft haar huiswerk klaar voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Op de lijst staan maar liefst 26 nieuwe kandidaten. “We willen ons als enige echte progressieve lijst in Roeselare profileren.”
The post Groen stelt lijst voor: “Enige progressieve optie in Roeselare” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe expo herdenkt bevrijding door troepen van Maczek: “Tielt had altijd een speciaal plaatsje in het hart van mijn grootvader”

Tachtig jaar geleden werd Tielt na hevige straatgevechten bevrijd van de Duitsers door de troepen van de Poolse generaal Maczek. Vrijdagavond werd dat ceremonieel herdacht in Huis Mulle, gevolgd door de officiële opening van een expo over de bevrijding. Karolina Maczek had de eer die expo te openen. “Generatie op generatie wordt de fakkel der herinnering hier doorgegeven.”
The

Lees meer »

Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

De rotonde van de Kaaskerkestraat in Kaaskerke (Diksmuide) was dinsdagochtend nagenoeg een hele ochtend gedeeltelijk versperd na een verkeersongeval. Een lichte vrachtauto van een schildersbedrijf kantelde en kwam dwars over de rotonde te liggen. “Een 58-jarige man uit Nieuwpoort raakte daarbij lichtgewond”, klinkt het bij de politie.
The post Rotonde in Kaaskerke versperd nadat lichte vrachtauto met schildersmateriaal kantelt

Lees meer »

Axel Daeseleire bezoekt luxebordeel in ‘Axel in Amerika’: “Voor een basisbehandeling betaal je al bijna 1.000 euro”

“Toen ik in coma lag, probeerden fotografen binnen te dringen door te doen alsof ze mijn broer waren.” In de tweede aflevering van het Play4-programma ‘Axel in Amerika’ gaat Axel Daeseleire (55) op stap met een paparazzo in Hollywood, maar vier jaar geleden werd hij zelf achtervolgd door de pers. Daarnaast vertelt hij ook openhartig over zijn bezoek aan een

Lees meer »