Brandweerman trotseert ladder boven overstroming om mensen te redden

Hevige regenval heeft zondag voor zware overstromingen gezorgd in Oxford, Connecticut. Vanuit het Brookside Inn Restaurant waren gasten geëvacueerd naar de tweede verdieping, waar de brandweer hen kwam redden. Uiteindelijk konden ze alle 19 mensen en een hond veilig uit het gebouw halen. De brandweer had daar een effectieve manier voor gevonden: zo moest iedereen via een ladder boven het water naar buiten klimmen.

 

Meer krantenkoppen in België

Blauwalgen aangetroffen in Houtdok, Vlotdok en kanaal Brugge-Oostende: oppompen water en recreatieve activiteiten tijdelijk verboden

Door de weersomstandigheden zijn de waterlopen momenteel optimaal voor blauwalgenbloei. Er werden blauwalgen aangetroffen in het Houtdok, het Vlotdok en het kanaal Brugge-Oostende. Hierdoor geldt daar een tijdelijk verbod op het oppompen van water (captatieverbod) en het beoefenen van watersporten.
The post Blauwalgen aangetroffen in Houtdok, Vlotdok en kanaal Brugge-Oostende: oppompen water en recreatieve activiteiten tijdelijk verboden appeared first

Lees meer »

Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd

Er wordt vanaf 22 september een nieuw wegdek aangelegd over een afstand van 4 kilometer op de E40. Het wegdek van de E40 richting Frankrijk, tussen de op- en afrittencomplexen van Oostduinkerke (nummer 2) en Veurne (nummer 1a), is aan vernieuwing toe.
The post Wegdek op E40 tussen Oostduinkerke en Veurne wordt vanaf 22 september vernieuwd appeared first on

Lees meer »

Franse wijnoogst ligt nog lager dan verwacht

De wijnoogst in Frankrijk ligt waarschijnlijk nog lager dan een maand geleden werd verwacht. Nu gaat men uit van een productie van 39,3 miljoen hectoliter, of 18 procent minder dan vorig jaar, zo maakte het Franse ministerie van Landbouw vrijdag bekend. Een maand geleden werd de oogst nog op 40 à 43 miljoen hectoliter geschat.

Lees meer »

Zon maakt plaats voor wisselvallig weer met veel neerslag

We krijgen vandaag wisselvallig weer op ons bord met heel wat neerslag. Vooral in het noorden van het land en op het reliëf kan de neerslag in intensiteit toenemen en gepaard gaan met een donderslag. De maxima variëren tussen 14 en 21 graden, meldt het KMI. Lokaal zijn er rukwinden mogelijk rond 50 kilometer per uur.

Lees meer »

Na gelekt seksfilmpje van Truiense politica: “Rondsturen is strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro”

Een kandidate voor de gemeenteraadsverkiezingen uit Sint-Truiden gooide vorige week plots de handdoek in de ring, nadat een oud seksfilmpje was opgedoken. Wie het filmpje rondstuurde, is volgens experts strafbaar. De boetes kunnen oplopen tot 80.000 euro. En sinds de wet in 2020 verscherpt werd, is het zelfs strafbaar om het filmpje aan iemand te tonen.

Lees meer »

Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke FC (1e nationale): “Steeds opnieuw wil ik beter doen”

Merveille Goblet is in Knokke de opvolger van de legendarische Sven Dhoest. De goalie was destijds prof en derde doelman bij Standard Luik. Tubeke, Waasland Beveren, Cercle Brugge en Mandel waren zijn volgende uitdagingen. Het sluitstuk is zopas zijn tweede seizoen gestart in het Burgemeester Graaf Leopold Lippens park.
The post Merveille Goblet tussen de palen van Royal Knokke

Lees meer »

Zuster Martine is 70 jaar geprofest

Zuster Martine is 70 jaar geprofest en werd gefeliciteerd door burgemeester Alain Top, schepenen Lynn Callewaert, Kathleen Duchi, Francis Pattyn en Dominique Windels, algemeen directeur Hans Piepers en raadslid Rosanne Mestdagh.
The post Zuster Martine is 70 jaar geprofest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor verkrachting veroordeelde Dani Alves staat na veelbesproken borgsom voor het eerst op een voetbalveld (en dat lokt veel verbazing uit)

De juridische donderwolken hangen nog steeds boven zijn hoofd, maar dat belet Dani Alves (41) niet om te doen wat hij graag doet: voetballen. Want de ex-speler van onder meer Barcelona, die veroordeeld werd voor verkrachting maar na een gecontesteerde borgtocht van één miljoen euro op vrije voeten is, gelooft nog steeds in een comeback in het wereldje. Hij organiseerde

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »