Automobilist slachtoffer van zware verkeersagressie in Izegem: “Dien klacht in en ik vermoord je familie”

“Ik kom uit Oekraïne en heb al twaalf Russen vermoord. Dien klacht in en ik vermoord je familie.” Een 38-jarige automobilist uit Menen liet zich op de vooravond van Kerst niet van zijn beste kant zien bij een akkefietje in het verkeer in Izegem. Zijn slachtoffer zakte trillend als een riet naar de rechtbank in Kortrijk af om een schadevergoeding te vragen.

Op 24 december 2023 haalde Behrad D. (38) uit Menen langs de Leenstraat op de Bosmolens in Izegem een voertuig in waardoor die automobilist bruusk in de remmen moest en met een gebaar zijn onvrede liet blijken. Dat was niet naar de zin van D. Hij stapte uit, bedreigde de automobilist met een breekmes, stak een band lek en bekraste de wagen. “Ik kom uit Oekraïne en heb al twaalf Russen vermoord”, klonk het. “Ik zit in een clan. Dien klacht in en ik vermoord je familie.”

Verstijfd van de schrik bleef het slachtoffer aanvankelijk in de auto zitten, maar toen hij toch uitstapte om een foto van de nummerplaat van de auto van D. te nemen, laaide het incident nog eens op. D. trok de gsm uit zijn handen, wiste de foto en uitte nogmaals bedreigingen. “Ik zal in je bil ‘stekken’ en je ballen afsnijden”, liet het weinig aan de verbeelding over. Bevend als een rietstengel vroeg het slachtoffer een schadevergoeding voor de rechtbank in Kortrijk. “Gelukkig schoot daar nog een kok van een vlakbij gelegen restaurant ter hulp”, vertelde de man. “Ik ben nog altijd heel nerveus als ik met de wagen rij en ’s nachts schrik ik nog wakker. Gelukkig is de man hier zelf niet. Ik weet niet of ik al met hem geconfronteerd zou kunnen worden.”

Onder invloed

D. zakte zelf niet naar het gerechtsgebouw in Kortrijk af, maar liet de honneurs waarnemen door zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. Na het incident in Izegem kon hij door de politie in een doodlopende straat klemgereden en opgepakt worden. Ook in de politiecombi bleef hij bedreigingen uiten. In de cel vloog hij niet want de onderzoeksrechter liet hem onder voorwaarden vrij. De openbare aanklager vroeg wel een gevangenisstraf van twee jaar. “Hij was duidelijk onder invloed”, gaf Thomas Vandemeulebroucke toe. “Na het faillissement van zijn fitnesszaak begon hij cocaïne en benzo’s te gebruiken en ging het bergaf. Nu is hij daar van af en zal hij naar het buitenland verhuizen. Zijn gedrag kon niet door de beugel, maar hij is bereid de schadevergoeding meteen te betalen. “Dat is gemakkelijk, naar het buitenland verhuizen en er dan vanaf zijn”, vond het slachtoffer. Uitspraak volgt op 18 september. (LSi)

The post Automobilist slachtoffer van zware verkeersagressie in Izegem: “Dien klacht in en ik vermoord je familie” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Natuurhulpcentrum Oudsbergen moet steeds meer servals opvangen door TikTok-trend, 4 servals vinden nieuwe thuis in Zuid-Afrika

4 servals die tijdelijk werden opgevangen in het Natuurhulpcentrum in Oudsbergen zijn intussen aangekomen in Zuid-Afrika. Wild Cats World wordt hun nieuwe thuis. De dieren werden in beslag genomen omdat ze illegaal als huisdier werden gehouden. Het Natuurhulpcentrum moet trouwens steeds vaker servals opvangen. Volgens hen heeft dat te maken met Tiktok waar steeds meer mensen met hun illegale wilde

Lees meer »

KIJK. “Mijn hele huis was aan het schudden”, Roemeense toont hoe angstaanjagend het leven is in dorp aan Oekraïense grens

Een Russische drone drong onlangs het Roemeens luchtruim binnen. Iets wat de inwoners van het Roemeense dorp Periprava niet is ontgaan. Cerasela Cilobon filmde hoe de drone over haar dorp vloog: “Moeder! Mijn hele huis is aan het beven! Hoe dicht was dat!” Al meer dan een jaar wordt het dorp opgeschrikt door de oorlog in Oekraïne. Periprava ligt namelijk

Lees meer »

MSKA Roeselare Campus Tant start nieuw schooljaar met festival en nieuwe adjunct-directeur

De start van het nieuwe schooljaar in MSKA Roeselare Campus Tant werd vrijdag gevierd met een heuse kick-off, waarbij de festivalsfeer niet ver te zoeken was. “Het is belangrijk dat de vele nieuwe leerlingen zich hier onmiddellijk thuis voelen”, aldus Fangio Hoorelbeke, die met Joke Ghyselen een nieuwe adjunct-directeur aan zijn zijde krijgt.
The post MSKA Roeselare Campus Tant

Lees meer »

Vanaf oktober nog maximum 50 kilometer per uur op Parijse ring

Vanaf 1 oktober mag er op de ring rond Parijs nog maar 50 kilometer per uur gereden worden. Dat heeft burgemeester Anne Hidalgo maandag gezegd, die benadrukt dat een dergelijke maatregel wel degelijk binnen haar bevoegdheden valt. “We zijn er al achttien jaar mee bezig, dus het is niet nieuw”, verklaarde ze op RTL.

Lees meer »

“Dit is verraad”: interim-bondscoach van Engeland onder vuur omdat hij weigert volkslied mee te zingen

Twee zeges, en dus een geslaagd debuut voor interim-bondscoach Lee Carsley (50) bij Engeland. Maar dat wil niet zeggen dat het allemaal peis en vree is. De (tijdelijke) opvolger van Gareth Southgate ligt namelijk onder vuur omdat hij tweemaal het volkslied niet meezong. Dat hij een Ierse ex-international is én al gesprekken had met de Ierse voetbalbond voor een job,

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »