Antwerp veroordeelt incidenten in Brugge ten stelligste en wil daders straffen: “Deze enkelingen horen niet thuis in een voetbalstadion”

Antwerp veroordeelt “ten stelligste” het gedrag van de fans die zondag in het slot van het competitieduel in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge (1-0) pyrotechnische artikelen afstaken. Dat heeft RAFC maandag gemeld. Antwerp neemt zich voor om de daders te identificeren en gepast te straffen.

Aan het einde van de kraker in het Jan Breydelstadion gingen de poppetjes aan het dansen door een tweede gele kaart voor Denis Odoi (Antwerp), ex-Club. Thuisspeler Gustaf Nilsson, die net ervoor een penalty had omgezet, bleef na een duel op de grasmat liggen en zag hoe een vuurpijl vanuit het Antwerp-vak over hem heen stuiterde. Vanuit het bezoekende vak werden ook twee pijlen verstuurd in de richting van de thuisaanhang.

Het parket van de Belgische voetbalbond (KBVB) liet intussen weten een vervolg te willen stellen en ook het stamnummer 1 veroordeelt maandag in een mededeling het wangedrag. “Het gooien van vuurpijlen hoort niet, brengt mensen in gevaar en kan ernstige gevolgen hebben. We hebben intussen vernomen dat er gelukkig geen gewonden zijn gevallen”, klinkt het.

Daders identificeren

Antwerp wil er, samen met Club Brugge en de ordediensten, alles aan doen om de daders te identificeren en gepast te straffen. “Deze enkelingen beschadigen het imago van de club en horen niet thuis in een voetbalstadion, noch in de rood-witte familie. De club heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het creëren van een veilige voetbalomgeving en het kunnen identificeren van de juiste personen. Dat gebeurt in overleg met alle bevoegde instanties, zowel binnen het voetbal als erbuiten. We gaan dat blijven doen en verder uitbreiden.”

The post Antwerp veroordeelt incidenten in Brugge ten stelligste en wil daders straffen: “Deze enkelingen horen niet thuis in een voetbalstadion” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd gaat meer en meer op zoek naar iets anders om te eten”

Menen is met B-Winder een nieuwe culinaire topper rijker. Kevin (42) en Kimberly (37) Vanden Nest openen in de Bruggestraat deze week de deuren van hun eigen poke bowl restaurant. “Vooral de jeugd gaat meer en meer op zoek naar nieuwe en andere dingen om te eten.”
The post B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd

Lees meer »

Goud voor Eddy Velle en Nadine Pinson

Eddy Velle (°1953) en Nadine Pinson (°1955) leerden elkaar kennen in het jeugdhuis de Barakke in Veurne, waar nu het stadskantoor is gevestigd. Eddy werkte vier jaar in de zetelfabriek Furnica maar toen het bedrijf sloot deed hij mee aan een examen voor postbode. In 1972 werd hij benoemd, nog voor hij opgeroepen werd voor
The post Goud voor

Lees meer »

Met dank aan de centjes en steun van nationaal: hoe Sammy Mahdi (CD&V) ervoor wil zorgen dat de kaart van Vlaanderen toch nog puur oranje kleurt

Al jaar en dag is CD&V de hofleverancier van burgemeesters in Vlaanderen, en dat willen de christendemocraten zo houden. Om schade aan de nationale merknaam te vermijden heeft de partij er alleszins alles aan gedaan om ‘CD&V’ ook lokaal levend te houden, via nationale steun en financiële prikkels. Maar 13 oktober volgt de echte test: behouden de christendemocraten hun lokale

Lees meer »

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet

In Poperinge is de schandpaal terug op de Grote Markt gezet. Tot de 19e eeuw werd de schandpaal gebruikt om mensen, die kleine misdrijven hadden gepleegd, te straffen. Het ging om dieven, mensen die overspel hadden gepleegd, landlopers of bedelaars. De schandpaal van 3 meter hoog, gekapt uit een stuk zandsteen, werd al die tijd bewaard door een Poperingse familie.

Lees meer »

Na de nederlaag volgt de tegenprestatie: Warholm verschijnt in Zweeds tenue van Duplantis op Diamond League-meeting

Karsten Warholm (28) heeft woord gehouden na z’n nederlaag in de fel gehypete tweestrijd op 100 meter met de Zweedse polsstokspringer Mondo Duplantis (24). De wereldrecordhouder in het polsstokspringen haalde het woensdag in een straffe tijd van 10.37. Als tegenprestatie verscheen de Noorse hordeloper in een Zweeds truitje op de Diamond League-meeting in Zürich.

Lees meer »

De Rysselende Molen opent ultrasnel oplaadpunt voor elektrische wagens op parking: “Bestuurders kunnen hier 24 uur op 24 vrijblijvend terecht”

Vanaf 10 september kunnen bestuurders van elektrische auto’s op de parking van restaurant-hotel de Rysselende Molen langs de Brugsesteenweg 2 in Ardooie hun auto in een goed kwartier volledig opladen. “Ondertussen kunnen ze misschien even lunchen in ons restaurant, maar je kan hier evengoed 24 uur op 24 vrijblijvend terecht om jouw auto op te laden via een laadkaart of

Lees meer »

Onweer trekt over ons land: felle neerslag, hagel en weggewaaide dakpannen in Vlaanderen en Wallonië

Wallonië wordt momenteel getroffen door onweer. Meerdere wegen staan er blank en verschillende bomen zijn omgewaaid. Op beelden, gefilmd in Durbuy, zijn fikse regenbuien te zien. Ook in de regio Mechelen en Tienen regent het fel. Boven de Kempen brengt het onweer een lichtspektakel. Op onderstaande beelden, gemaakt op verschillende plaatsen in ons land, zijn felle flitsen te zien.

Lees meer »