Perenoogst van start gegaan: “Minder peren maar van goede kwaliteit”

Vandaag is de perenpluk van start gegaan. De oogst dit jaar zal wellicht 25 tot 30 procent lager liggen dan vorig jaar door nachtvorst, regen en onweer dit voorjaar. De Boerenbond roept de federale onderhandelaars op om onze fruittelers beter te beschermen tegen concurrentie uit het buitenland, onder meer door flexijobs mogelijk te maken in de sector. 

Meer krantenkoppen in België

“Ze was bang dat die ene look te bloot ging zijn”: stylist van Pauline Slangen onthult geheimen achter haar outfits

“Ik mag alles voorstellen, maar dat betekent niet dat ze overal ‘ja’ op zal zeggen.” Van een glitterende catsuit tot een knaloranje outfit: BV-stylist Jody Van Geert is verantwoordelijk voor de podiumlooks van Pauline Slangen (22). Voor ‘TV Familie’ duikt hij in de kleerkast van Pauline en neemt hij haar outfits onder de loep. We komen ook meer te weten

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moedige Gisèle (72) getuigt urenlang over de 92 verkrachtingen georganiseerd door haar man: “Ik zie er solide uit, maar vanbinnen ben ik een ruïne”

Gisèle Pélicot (72) heeft in de rechtbank van Avignon gisteren voor het eerst zelf getuigd over de verschrikkelijke verkrachtingen die ze tien jaar lang heeft ondergaan, zonder het zelf te beseffen. Haar man drogeerde haar en leverde haar over aan 83 verschillende mannen. Vijftig van die mannen, en de echtgenoot, staan nu terecht. “Ik heb niks om me over te

Lees meer »