Oostende Zingt mag geen bisnummer brengen op Paulusfeesten: “Vroegtijdig van podium gehaald”

De zeven muzikanten van Oostende Zingt zijn misnoegd na een incident tijdens hun show op zondagavond tijdens de Paulusfeesten. “We werden vroegtijdig van het podium gehaald en konden zelfs geen bisnummer brengen”, luidt het.

Het optreden van Oostende Zingt lokte duizenden naar Pier en Pol. De avond met meezingers eindigde in mineur. “We werden van het podium gehaald. We brachten als laatste nummer De Vissemarkt en zouden nog twee bisnummers brengen. Dat zouden ‘Hey Jude’ en hét Oostendse volkslied ‘De Torre van Ostende’ zijn. Maar zover kwam het niet. Geen van beide nummers mochten we spelen. De stagemanager verbood het ons”, aldus Patrick Dupon.

Zonder groeten

“We hadden al de nummers getimed en kwamen op 82 minuten uit. Met wat tussenteksten zouden we landen binnen de afgesproken 90 minuten. Er zou nog ruimte zijn voor twee bisnummers. Toen we hoorden dat we moesten opkrassen wilden we één bisnummer schrappen en nog enkel De Torre brengen. Maar ook dat pleidooi werd verworpen.”

Het resultaat: geen bisnummer, een eenvoudige afkondiging van de groep en veel boegeroep van het publiek. Patrick Dupon is er het hart van in en spreekt namens de groep: “Dat is toch wel erg. We zorgen voor een bomvol plein en mogen dan geen bisnummer meer spelen. We konden zelfs het publiek niet meer groeten. De zeven muzikanten waren echt ‘pissed off” toen we van het podium kwamen.

“Er waren tijdens de debriefing geen meldingen. Er zijn ons geen incidenten bekend”, aldus korte reactie van voorzitter Pascal Baele.

The post Oostende Zingt mag geen bisnummer brengen op Paulusfeesten: “Vroegtijdig van podium gehaald” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Huis Van Wonterghem valt in de prijzen op Gault&Millau Catering Awards met eigen ontwikkeld softwareprogramma: “Mooie erkenning”

Afgelopen maandag viel Huis Van Wonterghem tijdens het netwerkevenement van Gault&Millau in de prijzen. De jury van de Gault&Millau Catering Awards had namelijk oog voor het innovatieve softwareprogramma dat Van Wonterghem Catering aanstuurt en uniek is in zijn soort. Dit leverde het bedrijf de award op voor ‘Innovative Catering Idea of the Year’.
The post Huis Van Wonterghem valt

Lees meer »

“VRT verliest eigenheid”: ex-presentator Dirk Tieleman (84) kijkt “met verschrikking” naar heisa bij openbare omroep

Bijna 20 jaar geleden nam hij afscheid van z’n geliefde VRT, maar Dirk Tieleman (84) heeft een gepeperde mening over de saga rond toxisch leiderschap, ontslagen bazen en open brieven bij de openbare omroep. Hoe gaat het verder nog met de ex-presentator van onder andere ‘Koppen’ en ‘Panorama’, die na zijn pensioen niet heeft stilgezeten? “Ik til nog elke ochtend

Lees meer »

Zussen Annelien en Stephanie Coorevits werden bijna écht opgepakt in ‘Celebrity Klopjacht’: “Ze dachten dat we een betonmolen gingen stelen”

De zussen Annelien (37) en Stephanie Coorevits (40) proberen in ‘Celebrity Klopjacht’ op Play4 uit de handen van de speurders te blijven, maar tijdens de opnames van het programma belandden ze bijna écht in de cel. In de GoPlay-podcast ‘Achter De Schermen’ vertellen de zussen hoe ze tot twee keer toe in aanraking kwamen met de politie: “Gelukkig bleek de

Lees meer »

Derde zeepkistenrace aan Leopoldhelling in Blankenberge

Op zaterdag 14 september vindt de derde editie van de zeepkistenrace plaats aan de Leopoldhelling. Nieuw dit jaar is dat er ook een waterbak met jump en een kromming in het parcours verwerkt worden. “Bij een speciale behendigheidsproef wordt er een verticaal bord – een blikkenvanger – voorzien met drie verschillende openingen. Daar moeten de
The post Derde zeepkistenrace

Lees meer »

“Elke zomeravond eet hij hier mosselen”: de vaste adresjes, bescheiden woning en hardnekkige gewoontes van Erik Van Looy

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »