LIVE VUELTA. We gaan sprinten! Pakt rode Van Aert ook zijn eerste ritzege?

De Vuelta vertoeft vandaag voor het laatst op Portugese bodem. Hoewel het een nieuwe kans voor de sprinters lijkt, is de etappe met meer dan 2.600 hoogtemeters zeker niet van de poes. Een kolfje naar de hand van leider Wout van Aert? 

Meer krantenkoppen in België

Alec Segaert maakt favorietenstatus waar en pakt derde Europese titel op een rij, Robin Orins knap vierde

Alec Segaert heeft zich voor het derde jaar op rij gekroond tot Europees kampioen tijdrijden bij de beloften. De 21-jarige Lendeledenaar was oppermachtig en was over 31,2 kilometer 30 seconden sneller dan de Zweed Jakob Söderqvist en de Nederlander Wessel Mouris. Segaert vervolledigt zo zijn hattrick en kan met vertrouwen toeleven naar het WK tijdrijden in Zürich over twee weken.

Lees meer »

Clairette en Roger zijn 50 jaar getrouwd

Clairette Ameele (68) en Roger Janssens (71) zijn inwijkelingen, maar wonen al sinds 1982 in de Sint-Godelievestraat. Roger is de vierde in een gezin van acht uit Snaaskerke, Clairette is afkomstig uit Ettelgem en heeft nog één zus en drie broers. Ze trouwden op 31 augustus 1974 in Ettelgem. Na het middelbaar gingen ze beiden
The post Clairette en

Lees meer »

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

Actie! stelt lijst en programmapunten voor: “Van en voor Diksmuide”

Op zondag 8 september opende Actie! in Diksmuide hun campagnehuis op de hoek van de Grote Markt, waarbij ze ook de hun thema’s en hun lijst voorstelden. Actie! trekt naar de kiezer met een flink aantal punten, voorgesteld door Koen Coupillie en Kurt Vanlerberghe. Hun slogan is ‘Van en voor Diksmuide’.
The post Actie! stelt lijst en programmapunten voor:

Lees meer »

Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Op donderdag 19, vrijdag 20 en zaterdag 21 september vindt de vierde editie plaats van ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’, een gezellig dorpsfestival. Eerst in gc Geluwe en daarna in een feesttent op de Sint-Denijsplaats. Het programma van deze driedaagse ligt al enige tijd helemaal vast.
The post Dorpsfestival ‘Ontdek Geluwe Ontdekt’ voor de eerste keer driedaagse: “Nooit eerder zo’n feesttent”

Lees meer »

Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule is uniek”

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 september loopt het dorpscentrum van Leffinge weer lekker vol voor Leffingeleuren. Editie nummer 47 is al sinds vorige week helemaal uitverkocht, al kunnen liefhebbers wel nog terecht op het gratis gedeelte van het festival. “Net die formule maakt Leffingeleuren uniek”, klinkt het.
The post Leffingeleuren mikt op 12.000 toeschouwers: “Onze festivalformule

Lees meer »

Opbrengst boekenmarkten voor twee goede doelen

Op de laatste van de deze zomer door het Comité voor Initiatief georganiseerde boekenmarkten in Brugge, werden twee cheques overhandigd aan twee sociale doelen. Het ging om de opbrengsten van de zeven boekenmarkten langs de Steenhouwersdijk en de Groenerei. “De inschrijvingsgelden van de standhouders werden geschonken aan de vzw Gandalf, de opbrengst van de boekenverkoop
The post Opbrengst boekenmarkten

Lees meer »

Cedric Vanhee voorspelt een moeilijk seizoen voor Jong Male (1)

De jongens van de Brieversweg openden de competitie met een 1-5-thuisnederlaag tegen KFC Moen. De daaropvolgende trip naar KWS Houthulst A leverde evenmin oogst op: de thuisploeg won met 2-0. Leider KSV Rumbeke komt zondag 15 september naar de Maalse gelederen afgezakt. Doelman Cedric Vanhee is na Zedelgem aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière
The post Cedric Vanhee

Lees meer »

Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare

De partij het Vlaams Belang kondigt op het laatste moment aan dat ze deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober in Koekelare. Dit nieuws werd bevestigd aan onze redactie en komt dus als een verrassing.
The post Op de valreep dan toch een lijst van Vlaams Belang in Koekelare appeared first on KW.be.

Lees meer »