Aantal Vlaamse jongeren dat niet werkt of studeert gedaald: “Zelfs zonder diploma middelbaar onderwijs makkelijk een job te vinden”

Amper 5 procent van de Vlaamse jongeren werkt of studeert niet. Tien jaar geleden waren dat er nog dubbel zoveel. Drie jongeren getuigen hoe ze uit zo’n situatie ontsnapten. “Fietskoerier worden was mijn uitweg.”

 

Meer krantenkoppen in België

Rusland houdt uitzonderlijk grote marineoefening, China doet mee

Rusland is begonnen aan de grootste marineoefening in meer dan dertig jaar. Dat heeft president Vladimir Poetin dinsdag gezegd in een televisietoespraak en is ook te zien op beelden gedeeld door het Russische ministerie van Defensie. Volgens het ministerie zijn er meer dan 400 schepen en onderzeeboten betrokken op verschillende zeeën. China oefent mee in de Zee van Japan.

Lees meer »

Jeugdvereniging Rode Valken is weer uit de startblokken

Wekelijks kunnen kinderen op zaterdagnamiddag aan het Jeugdpad terecht bij de Rode Valken voor een namiddag vol spelplezier. Daar zorgen hoofdleider Annick Garsbeke, het leidersteam met Yana Panesi, Jonas Blontrock, Jari Beirens, Noa Panesi, Krin Therry, Toon Driesen en Daan Driesen voor. Ook kan de jeugdvereniging altijd rekenen op de hulp van de vrijwilligers Marleen,
The post Jeugdvereniging Rode

Lees meer »

Hezbollah zegt vergeldingsaanval te hebben uitgevoerd op noorden van Israël

Tienduizenden mensen zijn in Tel Aviv op straat gekomen. Ze eisen dat premier Benjamin Netanyahu een staakt-het-vuren in Gaza bewerkstelligt en een deal uit de brand sleept waardoor de gijzelaars vrijgelaten worden. Hier en daar gaan betogers op de vuist met de politie. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep islamitische landen op om een alliantie te vormen tegen Israël.

Lees meer »

Ruben Van Gucht stoot tijdens looptochtje in Parijs op ‘mobiele prostitutie’: “Plots begreep ik wat er aan de hand was”

Ruben Van Gucht (37), die momenteel verslag uitbrengt van de Paralympische Spelen in Parijs, wist niet wat hij zag toen hij tussen alle beslommeringen door een rondje ging hardlopen door het Bois de Boulogne, zowat het bekendste park van de Franse hoofdstad. De sportverslaggever passeerde tijdens zijn tochtje een rij witte bestelwagens. Wat die daar stonden te doen, deed zijn

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »