Supporters Patro Eisden aangevallen door Genkse harde kern: meerdere gewonden door messteken

De Maasmechelse supportersgroep Patro Fanatics is gisterenavond aangevallen toen ze met de bus terugkeerden van een uitwedstrijd tegen RWDM. Ze werden benaderd aan de parking in Eisden door een veertigtal gemaskerde mannen, allen met witte of blauwe bivakmutsen. “Dit komt duidelijk vanuit de harde kern van KRC Genk”, zeggen de supporters. Er vielen heel wat lichtgewonden én aanwezige kinderen waren zelfs in shock. De politie onderzoekt de feiten. Waarschuwing: dit artikel bevat schokkende beelden. 

Meer krantenkoppen in België

Patrick en Olivier Orlans lanceren nieuw wielerevenement in Oostende: “Kans om met drie fietslegendes mee te fietsen”

Op zaterdag 12 oktober vindt een nieuw evenement plaats in Oostende. Het fietsevenement Coast Cycling Classic neemt deelnemers mee langs de Belgische kust door het achterland van West-Vlaanderen. Er zijn vier afstanden: 25, 50, 75 of 100 kilometer. En je krijgt meteen de kans om met drie wielerlegendes mee te fietsen: Ine Beyen, Frank Hoste en Dirk De Wolf. Ook

Lees meer »

“Céline Dion plant grote comeback tijdens Songfestival”

Ze keerde al heel even terug voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs, maar volgens bronnen wil Céline Dion (56) haar comeback maken op het Eurovisiesongfestival. “Ze is een legende”, klinkt het bij Moritz Stadler, één van de producenten van het liedjesfestijn.

Lees meer »

800 miljard per jaar om Europese economie te redden: langverwacht rapport focust op meer innovatie, groene energie en defensie

Vergroening en innovatie moeten de toekomstige groeimotoren van de Europese economie worden en daarvoor zijn jaarlijks tot maar liefst 800 miljard euro extra investeringen nodig. Dat is de essentie van het langverwachte economische rapport van voormalig ECB-topman en oud-premier van Italië Mario Draghi. Zijn boodschap is dan ook prangend: "Voor het eerst sinds de Koude Oorlog moeten we echt vrezen

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Dressuurteam strandt op 7de plaats, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging

Pro Nieuwpoort heeft een volledige kandidatenlijst voor de lokale verkiezingen van volgende maand voorgesteld. “Mijn ambitie was om een volwaardige lijst samen te stellen die een geloofwaardig alternatief kan zijn voor het huidige bestuur”, vertelt Nicolas Vermote, lijsttrekker en kandidaat-burgemeester.
The post Pro Nieuwpoort is klaar voor de grote uitdaging appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes voor Think Pink in Komen-Waasten: “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”

De Think Pink-actie raast opnieuw op volle kracht door Europa. Met roze bandjes en verschillende acties, wordt de aandacht op de strijd tegen kanker gevestigd. In Komen-Waasten is het vooral Marie-Pierre Creton (61) die, dankzij wafeltjes, mee aan de kar helpt trekken. “In geen tijd waren er 1.500 de deur uit”, lacht ze.
The post Marie-Pierre Creton bakt wafeltjes

Lees meer »