LIVE RONDE VAN POLEN. Soudal Quick-Step verhoogt tempo in peloton, krijgen we een zesde Belgische ritzege?

België boven in de Ronde van Polen. Naast drie ritzeges van een ijzersterke Thibau Nys mochten ook Tim Wellens en Tim Merlier deze week al het zegegebaar maken. Laastgenoemde hoopt ook in de slotrit aan het langste eind te trekken. Jordi Meeus en Gerben Thijssen hebben eveneens hun zinnen gezet op deze etappe. Jonas Vingegaard hoopt dan weer zijn eindzege veilig te stellen. 

Meer krantenkoppen in België

Viertal dat aanslag op Antwerpse wijk en NAVO beraamde, krijgt celstraffen tot 15 jaar: “Wilden meerdere personen vermoorden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Serieverkrachter Dominique Pélicot is ziek en getuigt dinsdag niet op Frans gruwelproces, schorsing van enkele dagen dreigt

Dominique Pélicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle Pélicot jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zou dinsdag voor het eerst in de rechtbank aan het woord komen, maar de man is ziek en zal dus niet getuigen. Dat heeft Roger Arata, de voorzitter van de strafrechtbank van Vaucluse, dinsdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Ex-Rode Duivel Vital Borkelmans voor rechter wegens rijden onder invloed

De ex-Rode Duivel Vital Borkelmans (61) stond woensdagochtend terecht voor de Brugse politierechtbank voor het rijden onder invloed van alcohol. De voormalige voetballer en huidige voetbaltrainer liep eind vorig jaar in Knokke tegen de lamp. Opvallend: de man stapte zelf uit zijn wagen en gaf meteen toe aan de agenten dat hij te veel gedronken had.

Lees meer »

Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot gemaakt”

Stichter en sportmecenas André Ollevier mag dan wel drie jaar geleden overleden zijn, met een groot portret was hij wel prominent aanwezig op de viering van 50 jaar Meubelen & Keukens Crack. Een halve eeuw van ups-and-downs, maar ook van groei en innovatie.
The post Meubelen & Keukens Crack viert gouden jubileum: “De werklust van iedereen heeft Crack groot

Lees meer »

Audi zet 3.000 mensen zonder loon: hoe de werkgever ook kan staken

De fabriek van Audi in Vorst is gesloten door een ‘lock-out’: niemand kan er in of uit. Vakbondsleden hebben de sleutels van een tweehonderdtal afgewerkte auto’s gestolen en verstopt “op een veilige plaats”. Sindsdien escaleert het conflict tot een open oorlog, met de ‘lock-out’ als hoogtepunt. Alle 3.000 werknemers zitten nu tijdelijk zonder werk, en ook zonder loon. “Audi heeft

Lees meer »

Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie

De partij Groen heeft zijn kandidaten voor de provincieraadverkiezingen van 13 oktober voor het kieskanton Brugge voorgesteld. Lijsttrekker is het Brugse gemeenteraadslid Andries Neirynck. Groen ijvert onder meer voor bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie.
The post Groen wil bredere fietspaden en een beter waterbeheer in onze provincie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over”

Na zes jaar zegt huidig gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe (50) de politiek vaarwel. Beroepsbezigheden verplichten haar tot deze keuze. “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over voor mijn politieke activiteiten.”
The post Ook gemeenteraadsvoorzitter Nele Dejonghe stopt met politiek in Zonnebeke: “Door onze zaak blijft er te weinig tijd over” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buren van doortrekkersterrein in Heule klagen over geluidsoverlast

In Heule, bij Kortrijk, klagen buurtbewoners over geluidsoverlast op het doortrekkersterrein aan de R8. Dat is een plek waar woonwagenbewoners kunnen verblijven. Afgelopen zomer was het terrein even dicht omdat de beheerder op vakantie was. Maar sinds midden augustus is het weer open: "Ik denk dat ik sindsdien al dagelijks de politie heb moeten bellen", zegt een buur.

Lees meer »