LIVE MALLORCA-REAL. Mbappé stuit alweer op de doelman, schenkt hij z’n team nog de zege bij La Liga-debuut?

De Europese Supercup heeft Real Madrid al beet, nu begint de Spaanse landskampioen ook in La Liga aan het seizoen. Blijven Thibaut Courtois en zijn ploegmaats foutloos op bezoek bij Mallorca, of is een stunt in de maak? 

Meer krantenkoppen in België

Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken

Aan de Oude Eiermarkt in Lo staat sinds kort een deelwagen ter beschikking van de inwoners. Het voertuig reserveren kan via het autodeelplatform Claus Mobility. “Deelwagens zijn belangrijk voor plattelandsgemeenten”, zegt schepen Wout Cornette.
The post Inwoners van Lo kunnen voortaan deelwagen gebruiken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Bergmolenbos in Roeselare in het teken van de Week van de Bos. Dit jaar staat avontuur helemaal centraal. Onder de noemer ‘Overleven in het bos’ worden er zowel op zaterdag als op zondag activiteiten georganiseerd.
The post Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare appeared first on

Lees meer »

Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar een oude en waardevolle reus”

De kermisfestiviteiten in Reninge zitten erop. Traditiegetrouw trok reus Judokus, bijgenaamd ‘Koning der Broeken’, op kermiszondag door de straten van het dorp. Het feestcomité van Reninge kreeg die dag bovendien heuglijk nieuws: Reus Judokus wordt namelijk opgenomen in de archieven van Univers des Géants in Ath.
The post Reus wordt opgenomen in archieven Univers des Géants: “Judokus is blijkbaar

Lees meer »

Karine en Malick varen al 50 jaar in hun huwelijksbootje

Malick Menia (72) en Karine Naert (74) werden naar aanleiding van hun gouden huwelijksjubileum ontvangen op het stadhuis. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Karine is geboren op 6 maart 1950 in Kortrijk als oudste in een gezin van drie kinderen. Vanaf haar 18de ging ze als laborante aan de slag in de Sint-Niklaaskliniek in Kortrijk.
The post Karine en

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, aub. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum

Het Da Vinci Atheneum startte het nieuwe schooljaar met enkele opvallende veranderingen. Smartphones zijn voortaan verboden op het schoolterrein en de leerlingen worden aangemoedigd om herbruikbare flessen te gebruiken, die ze kunnen vullen aan de nieuwe watertap van Brita.
The post Geen smartphones meer op het Da Vinci Atheneum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harvey Weinstein (72) met spoed naar ziekenhuis gebracht

De verguisde filmproducent Harvey Weinstein is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘ABC News’. De 72-jarige Weinstein is uit de gevangenis gehaald voor een hartoperatie, bevestigen zijn advocaten aan de zender. Die operatie heeft al plaatsgevonden, maar de advocaten zeggen niet of het een succes was.

Lees meer »

Prinses Louise geniet van het kotleven in Maastricht, maar papa Laurent en mama Claire vinden één ding spijtig

Ze heeft deze zomer stevig gefeest: in het nachtleven van Saint-Tropez met haar broer prins Aymeric (18) en op een mondain verjaardagsfeestje in Turijn met haar vader prins Laurent (60). Maar sinds deze week is het weer bittere ernst voor prinses Louise (20), nu ze haar universitaire studies in Maastricht heeft hervat. Maak kennis met de “herdershond van de koninklijke

Lees meer »

Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus

Tijdens Kunstzomer, elke zondagnamiddag tot eind september van 14 tot 18 uur, toont ArtChurchRochus aan de Doorniksewijk het werk van hedendaagse kunstenaars, zowel traditionele werken als moderne installaties. In de sacristie van de voormalige Sint-Rochuskerk presenteert Christien Dutoit (68) een selectie van haar dynamische keramieksculpturen.
The post Christien Dutoit exposeert selectie keramieksculpturen tijdens Kunstzomer van ArtChurchRochus appeared first on

Lees meer »