De man van Margrethe dook er onder en er was ruzie om wie het zou erven: dit is het Franse buitenverblijf van de Deense royals

Al een halve eeuw lang is het wijnkasteel van Cayx in het Zuid-Franse Lot de tweede thuis van de Deense koninklijke familie. Nadat koningin Margrethe II (84) en wijlen haar man Henrik het kochten, hielpen hun zonen Frederik (56) en Joachim (55) het mee oplappen. Het is nog steeds het decor van zalige zomers, maar heel wat intriges speelden zich af achter de muren. ‘Story’ neemt de bewogen geschiedenis van Château Cayx onder de loep. “Prins Joachim kreeg er een beroerte en moest met spoed worden afgevoerd.” 

Meer krantenkoppen in België

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

Adele laat 200 miljoen dollar schieten omdat ze geen zin heeft in extra concerten na München

“Ik zal ongelooflijk lang niet te zien zijn.” Adele (36) heeft na haar laatste concert in München tijdelijk afscheid genomen van haar fans. De Britse nachtegaal heeft naar eigen zeggen nood aan een lange pauze. Al had ze net zo goed opnieuw op tournee kunnen gaan. Volgens bronnen kreeg de superster verschillende lucratieve aanbiedingen, maar daar had ze blijkbaar geen

Lees meer »

“Tweehonderd autosleutels stelen om de bazen van Audi te chanteren? Niveau nihil”

Het sociaal conflict bij Audi Vorst wordt bitser met de dag. Personeel dat wil werken, mag dat niet van de directie. “Een hufterige beslissing, maar geen onbegrijpelijke”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Ze werd uitgelokt door werknemers die tweehonderd autosleutels in beslag namen. Die kinderachtige ‘diefstal’ heeft het sociaal overleg bij Audi nodeloos op de spits gedreven.”

Lees meer »

Bredense Aiko Vanparys speelt mee in toneelstuk ‘Afrodisia’ in MEC Staf Versluys: “Spannend voor eigen publiek”

Zestien jaar geleden is het alweer dat de toen achtjarige Aiko Vanparys haar eerste schuchtere stapjes op het toneel toen dat van de musical ‘Annie’ zette. Op 20 september mag de Bredense, die intussen docent woordkunst is aan de academie van Diksmuide, voor het eerst voor eigen publiek acteren. Die avond speelt het stuk ‘Afrodisia’ in het MEC Staf Versluys.

Lees meer »

Groei werkgelegenheid valt bijna stil, verwacht Planbureau

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. In 2024 zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen.

Lees meer »

Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie

Met een straatfeest hebben de buren uit de Azaleastraat in Ardooie de zomermaanden feestelijk afgesloten. Naar buurtbewoner Donald Debel met uiterste precisie uitrekende, telt deze kortste, maar daarom niet de minst levendige straat van de Bloemenwijk 24 bewoners.
The post Bewoners Azaleastraat zetten de bloemetjes buiten in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vredefeesten in Sint-Niklaas zijn meer dan alleen luchtballonnen

De absolute publiekstrekker op de Vredefeesten in Sint-Niklaas blijven natuurlijk de luchtballonnen op de Grote Markt. Maar als die, zoals zaterdagochtend, aan de grond blijven door het slechte weer, valt er nog heel wat anders te beleven tijdens het feestweekend. Er zijn een wereldmarkt, heel wat optredens en andere randactiviteiten in het centrum van Sint-Niklaas.

Lees meer »