Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL

OHL heeft zondag zijn ongeslagen status in het nieuwe seizoen van de Jupiler Pro League behouden. De Leuvenaars gingen voort op hun goede seizoensstart – waarin het punten pakte tegen RSC Anderlecht, Genk en Beerschot – en boekten in eigen huis een 1-1 gelijkspel tegen Cercle Brugge.

Cercle Brugge kende aan Den Dreef een betere start dan de thuisploeg. Het initiatief van de bezoekers werd op het kwartier beloond door spits Kevin Denkey (15.), die een hoekschop met het hoofd in doel verlengde. De reactie van OHL liet niet lang op zich wachten. Middenvelders Ezechiel Banzuzi en Youssef Maziz dwongen Cercle-doelman Warleson vanop afstand eerst nog tot prima reddingen, maar bij een nieuwe poging van Maziz (37.) tien minuten voor rust moest de Braziliaan zich toch gewonnen geven.

Maziz en Warleson eisten meteen na de pauze opnieuw een hoofdrol op. De Marokkaan had de 2-1 aan de voet, maar zijn poging werd gestuit door een knappe reflex van de doelman. Het momentum van de thuisploeg werd rond het uur gestuit door een rode kaart van de Spaanse debutant Oscar Gil, die de doorgebroken Cercle-aanvaller Olaigbe onderuit haalde. De bezoekers wisten hun numeriek voordeel echter niet uit te buiten en kwamen in het slot nog goed weg, dankzij doelman Warleson, die een Leuvense vrijschop uit zijn doel ranselde.

In de stand is OHL nu achtste met zes punten. Cercle heeft vier punten en schuift op naar de tiende plaats.

The post Cercle Brugge delft het onderspit tegen ongeslagen OHL is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

Basket Midwest Tielt mikt op rustig debuut in eerste provinciale

Na bijna op sterven na dood te zijn geweest, heeft de Tieltse club in een recordtempo, met drie promoties in vier jaar, de hoogste provinciale reeks bereikt. Voorzitter Tom Scherpereel wil niet alle pluimen op zijn eigen hoed steken. Zijn bestuursploeg heeft daar een aanzienlijke rol in gespeeld. Ook de terugkeer van coach Hans Vanoosthuyse heeft bijgedragen aan de opmars

Lees meer »

“We hebben echt stress gehad”: Belgische trainer Lamberts analyseert “de beste prestatie ooit” van Vuelta-winnaar Primoz Roglic

Primoz Roglic heeft in Madrid zijn vierde Vuelta gewonnen en komt zo op gelijke hoogte van Roberto Heras. De voorsprong va Roglic op de nummer twee was 2’36”, maar een gemakkelijke bevalling was het allerminst. Zijn Belgische trainer Marc Lamberts analyseert de Vuelta van zijn poulain: “Hij koerst nog steeds niet pijnvrij.”

Lees meer »

Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het was nu of nooit”

Vanuit Aalter streken Alain en Inge vier jaar geleden neer in Dentergem, waar ze nu met hun Dentergems Smulhoekje niet meer weg te denken zijn. “We bereiden hier alles zelf en super vers”, zegt Alain die ook 30 jaar als slager werkte.
The post Verpleegster Inge en slager Alain kozen voor met frituur Dentergems Smulhoekje voor serieuze carrièreswitch: “Het

Lees meer »

Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting”

In Nieuwpoort komt de nieuwe Vlaamse politieke partij ‘Samen voor Democratie’ op bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Initiatiefnemer is dermatoloog Steven De Vos. Hij komt in de IJzerstad op met een beperkte lijst met zeven kandidaten.
The post Nieuwe partij ‘Samen voor Democratie’ stelt zich voor: “Neuzen staan in dezelfde richting” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kan België maandag winnen in Lyon? “Frans verlies geeft misschien hoop, maar nu is Italië in voordeel”

Was de interland van de Rode Duivels tegen Israël zonder toeschouwers in Hongarije geen match om naar uit te kijken, dan wacht België maandagavond om 20u45 wel een echte clash. In het Groupama Stadium van Lyon tegen de Fransen. Een nieuwe kans op revanche tegen ‘Les Bleus’. Een Frankrijk dat gisteravond zowaar onderuit ging met 1-3 tegen Italië. Maar of

Lees meer »

Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop”

Juwelier Pools in Roeselare houdt ermee op. Toch met de fysieke winkel. De winkel in de Henri Horriestraat sluit eind januari voorgoed de deuren, maar start met een nieuw concept: de Huisjuwelier.
The post Juwelier Pools sluit fysieke winkel en kiest met de Huisjuwelier voor nieuw concept: “Maar eerst focussen we ons nog op de uitverkoop” appeared first on

Lees meer »