Tiental jongeren ziek na Kazou-kamp in Spanje, meisje opgenomen in ziekenhuis tijdens terugrit: ouders stellen zich vragen bij hygiëne

Een Limburgse deelnemer aan een Kazou-kamp in het Spaanse Platja d’Aro is onderweg naar huis met maag- en darmklachten opgenomen in een Frans ziekenhuis. Opmerkelijk: vorige maand belandden ook al negen tieners in het ziekenhuis na een Kazou-kamp op dezelfde plek.

 

Meer krantenkoppen in België

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

Europese Centrale Bank verlaagt rente voor tweede keer dit jaar

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag de rente opnieuw verlaagd, voor de tweede keer dit jaar. De ingreep was algemeen verwacht nu de inflatie in de eurozone aan het dalen is. Concreet wordt de depositorente waartegen banken geld kunnen parkeren bij de ECB met 25 basispunten (0,25 procentpunt) verlaagd tot 3,50 procent.

Lees meer »

Vaste rechtbankklant (23) ontkent verkoop van drie gram coke

Een 23-jarige man uit Veurne ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een andere jongeman, die nadien betrapt werd. B.V. is een vaste rechtbankklant en riskeert er zes maanden cel voor. “Maar het slachtoffer liegt en is ook goed gekend bij de politie. Waarom geloven ze hem en niet B.V.?” zegt zijn advocaat.
The post Vaste rechtbankklant (23)

Lees meer »

B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd gaat meer en meer op zoek naar iets anders om te eten”

Menen is met B-Winder een nieuwe culinaire topper rijker. Kevin (42) en Kimberly (37) Vanden Nest openen in de Bruggestraat deze week de deuren van hun eigen poke bowl restaurant. “Vooral de jeugd gaat meer en meer op zoek naar nieuwe en andere dingen om te eten.”
The post B-Winder wordt eerste poke bowl restaurant in Menen: “De jeugd

Lees meer »