Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe

Op zondag 1 september staat de achtste editie van de Tielt Classics Tour gepland. De oldtimerrit is sinds 2016 een vaste waarde voor Tieltse oldtimerliefhebbers.

Er wordt zoals steeds verzameld vanaf 8 uur aan Carrosserie Biebuyck in de Galgenveldstraat 23. Vertrekken voor de bolletje-pijltje rit van ongeveer 125 kilometer kan vanaf 9 uur. Omstreeks 11 uur wordt halt gehouden voor een aperitiefje, rond 13 uur is een lunch voorzien. Met ongeveer honderd ingeschreven wagens is de rit helemaal volzet, al wordt vanaf 15 uur weer verzameld op de Tieltse Markt. Daar kan iedereen de oldtimers bewonderen.

The post Tielt Classics Tour straks aan achtste editie toe is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg

Van woensdag tot en met zondag vindt in Limburg het Europees kampioenschap wielrennen plaats. Zowel de profs, heren jeugd en dames jeugd komen in actie. Daarbij ook enkele streekgenoten. Een analyse door bondscoaches Ludwig Willems, Kim de Baat en Serge Pauwels.
The post Uitkijken naar Scheldeman, Segaert en Vanhove op EK wielrennen in Limburg appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw zorgwekkende overbevolking in gevangenissen

Tijdens de zomermaanden daalt het aantal gedetineerden in de Belgische gevangenissen normaal gezien, omdat de instroom in juli en augustus afneemt. Maar tijdens de afgelopen zomer is dat niet gebeurd. Meer nog: het aantal gevangenen is zelfs gestegen, zo staat te lezen in Het Nieuwsblad.

Lees meer »

Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

De hulpdiensten zijn dinsdagavond uitgerukt nadat een voorbijganger een fiets opmerkte in de Brugse ringvaart. Om zeker te zijn dat er geen sprake was van een persoon te water, doorzochten duikers van de brandweer de omgeving. Dat leverde evenwel niks op.
The post Zoekactie naar mogelijke drenkeling in Brugge blijkt vals alarm: “Passant zag fiets in het water drijven”

Lees meer »

Na die regen van afgelopen nacht: nu al de 12de opeenvolgende maand met meer neerslag dan normaal, ook komende dagen nattigheid op het menu

De herfst lijkt echt een beetje in het land. We krijgen ook weer veel regen op ons dak. Met de regen van afgelopen nacht erbij hebben we nu al meer dan 66,5 mm neerslag opgevangen in Ukkel sinds 1 september, meldt onze weerman David Dehenauw woensdagochtend. Gemiddeld noteren we in september 65,3 mm. “Daarmee is het daar nu al de

Lees meer »

Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair

Het Brugs Beertje aan de Poortersloge kreeg vrijdag het kostuum van een Canadese militair aangemeten. Dat gebeurde ter gelegenheid van de bevrijding van Brugge door Canadese troepen in de Tweede Wereldoorlog, ondertussen 80 jaar geleden.
The post Brugs Beertje uitgedost als Canadese militair appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is een stap te ver”

Wie een directeursfunctie uitvoert bij de stad Menen, kan voortaan rekenen op een bedrijfsvoertuig. Dat werd (opnieuw) beslist op de gemeenteraad van woensdag laatstleden. Een omstreden keuze, die niet op goedkeuring van de oppositie kan rekenen. Een noodzakelijke, volgens de schepen. “Is wat de markt vraagt.”
The post Gemeenteraad twist over de invoering van bedrijfswagens voor stadspersoneel: “Dit is

Lees meer »

Oldtimers en tram op Open Monumentendag

De Europese Open Monumentendag spitste zich in Gistel toe op drie elementen. Mensen konden zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan Abdij Ten Putte, het Godelievemuseum en de volledige Oostmolensite. Blikvangers waren echter een rondrit met den oeden tram, een – jawel – oud tramstel dat werd voortgetrokken. Het rijstel deed onder meer
The post Oldtimers en

Lees meer »