LIVE MIDDEN-OOSTEN. Hezbollah vuurt 55 raketten af op Israël – Palestijnse hulpdiensten melden 15 doden in zelfde familie door Israëlische aanval

De Palestijnse autoriteiten in de Gazastrook hebben het eerste geval van polio gemeld. Het zou gaan om een ongevaccineerde baby van tien maanden oud. De onderhandelingen over een wapenbestand tussen Israël en de Palestijnse terreurbeweging Hamas zullen volgende week worden voortgezet in de Egyptische hoofdstad Caïro na een “constructieve” gespreksronde deze week. Om de druk te verhogen reist de Amerikaanse buitenlandminister zaterdag naar Israël. Volg alle updates in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Conflict bij Audi Brussels bereikt kookpunt: vakbonden blokkeren toegang, directie zet werknemers zonder loon thuis

Enkele tientallen arbeiders van de Audi-fabriek in Vorst stonden deze ochtend opnieuw buiten aan de hoofdingang van de site. De vakbonden zijn van plan om een gerechtsdeurwaarder te laten komen om de sluiting van de fabriek vast te stellen. De actie komt nadat het management zondagavond had aangekondigd dat de fabriek gesloten zou blijven totdat de arbeiders ermee instemden om

Lees meer »

Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy”

Na eerdere succesedities onder de noemer Kasteelfeesten en Riderfort’23 ging op zondag 1 september ‘Onder de shelter’ door. Het gratis event met veel muziek en comedy in regie van Dominiek Schrauwen en Vrienden van het Live Lied.
The post Het succes van ‘Onder de shelter’: “Middag vol muziek en comedy” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man (30) uit Blankenberge die feestvierders met bruut geweld overviel vrij onder elektronisch toezicht

De 30-jarige B.M. uit Blankenberge mag de gevangenis verlaten onder elektronisch toezicht. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. De dertiger verbleef sinds begin augustus in de cel nadat hij twee feestvierders ’s nachts met brutaal geweld overviel. Een van hen raakte zwaargewond.
The post Man (30) uit Blankenberge die feestvierders met bruut geweld overviel vrij onder elektronisch toezicht appeared

Lees meer »

Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van broer en zus gebruikt”

Omdat de huwelijksplechtigheid niet meteen begon, werden de ringen voor een huwelijk in het koersmuseum in Roeselare even weggelegd. Toen het ja-woord moest gegeven worden, bleken de ringen weg. Gestolen, bleek later. De dief, die de ringen van 2.500 euro verpatste voor 110 euro, riskeert nu een celstraf.
The post Dief steelt ringen net voor ja-woord: “Uiteindelijk ringen van

Lees meer »

Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag”

Naast vaste waarden zoals de avondmarkt op de vrijdag, de kermisduatlon op zaterdag en kermisbarbecue met Moeder Baekelandt op zondag, pakt het vernieuwde Kermiscomité Langemark uit met een gratis petanquetoernooi en kinderspelnamiddag op zaterdagnamiddag.
The post Kermis in Langemark met klassieke ingrediënten en nieuwigheden: “Petanquetornooi en spelnamiddag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rogier en Erna zijn 65 jaar gelukkig getrouwd

Rogier Couckuyt (88) en Erna Verstraete (93) kregen het bezoek van burgemeester Jan Seynhaeve, schepen van Feestelijkheden Lobke Maes en schepenen Stijn Tant en Bas Surmont. Zij kwamen Rogier en Erna feliciteren met hun briljanten huwelijksverjaardag. Zij kregen enkele geschenken aangeboden. Erna is geboren op 22 mei 1931. Ze was huisvrouw en zorgde voor de
The post Rogier en

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is hierrdoor gesloten.

Lees meer »

“Ik verwijt hem wel iets, ja”: handbiker Van de Steene ziet medaille in rook opgaan na aanrijding en stevige crash

Handbiker Jonas Van de Steene heeft op de Paralympische Spelen in Parijs in de wegrit van de MH4-klasse moeten opgeven. De Oost-Vlaming crashte in de derde ronde stevig in de nadarhekken, nadat hij langs achter werd aangetikt door de Zwitser Fabian Recher. De handbike van Van de Steene raakte zwaar beschadigd. “Dit zal me 20.000 à 25.000 euro kosten.”

Lees meer »