LIVE BEERSCHOT-GENK. Zou het nog? Tshimanga trapt in absolute slot aansluitingstreffer binnen

Racing Genk wil graag bevestigen na de 3-2-zege van vorige week tegen Club Brugge. Beerschot – dat met 1 op 9 startte – lijkt daar wel de uitgelezen tegenstander voor. Wat wordt het op het Kiel? 

Meer krantenkoppen in België

Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum

Noël Coysman (73) is geboren in Tielt en ontmoette zijn toekomstige, Magda Vanwynsberghe (76), in Ingelmunster. Daar gaven ze elkaar 50 jaar geleden ook het jawoord en na het huwelijk gingen ze in Meulebeke wonen.
The post Noël en Magda uit De Panne vieren hun gouden jubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare

Op zaterdag 5 en zondag 6 oktober staat het Bergmolenbos in Roeselare in het teken van de Week van de Bos. Dit jaar staat avontuur helemaal centraal. Onder de noemer ‘Overleven in het bos’ worden er zowel op zaterdag als op zondag activiteiten georganiseerd.
The post Avontuurlijke activiteiten tijdens de Week van het Bos in Roeselare appeared first on

Lees meer »

Overheid ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen halveren, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

In 2023 heeft onze overheid ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan in 2022. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol. Reporter Jarne gaat met de presentator in gesprek in deze nieuwe HLN Showbits.

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »

Nibies wint Goud op de Belgium Chocolate Awards: “Klanten zijn een bron van inspiratie”

Gisteren werd Nibies bekroond met de gouden award in de categorie ‘Chocolate Business Gift’ tijdens de prestigieuze Belgium Chocolate Awards. Nibies viel in 2022 al in de prijzen met een bronzen award in de categorie ‘Chocolate Concept’. Dit is opnieuw een erkenning voor de unieke stijl die deze Harelbeekse chocolaterie hanteert.
The post Nibies wint Goud op de Belgium

Lees meer »

Johny schiet vriend met motor te hulp, maar krijgt rake klappen van omwonende: “Hij stuurde z’n vrouw naar binnen en haalde een hamer uit zijn zak”

Johny Heymans (53) uit Ninove werd op 1 september in elkaar geslagen door een twintiger in de Achturenstraat in Ninove. De feiten deden zich voor nadat Johny een vriend was gaan helpen om een gevallen motorfiets van 400 kilogram terug in de garage te zetten. “Op weg naar huis kreeg hij rake klappen met een kleine hamer op zijn hoofd”,

Lees meer »

Nicole de Moor (CD&V) laakt dreigement Hongaarse staatssecretaris om migranten op de bus naar Brussel te zetten: “Dit is onaanvaardbaar”

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) keurt de uitspraken af van de Hongaarse staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Bence Rétvàri om asielzoekers met bussen naar Brussel te brengen. Op die manier wil de Hongaarse regering druk uitoefenen op de Europese Unie, die volgens haar Hongarije verplicht om asielzoekers op te vangen. De Moor vindt de uitspraken schadelijk voor

Lees meer »

Laura Vandewynckel trok met kunstwerk door geboortedorp

Het Kunstenfestival heeft vorige zondag zijn deuren gesloten voor dit jaar. Op de zolder van de pastorie stond een werk opgesteld van kunstenaar Laura Vandewynckel (38) en haar team. Laura is afkomstig uit Poperinge en genoot van deze thuismatch om in eigen streek werk te kunnen tonen. Met een installatie trok ze in de lente door het dorp en geraakte

Lees meer »

Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod

Hoewel M.L. (28) wist dat zijn bouwbedrijf virtueel failliet was, bleef hij voorschotten incasseren. Dat geld verbraste de Oostendenaar grotendeels op goksites. Dat levert hem nu een celstraf en een beroepsverbod op.
The post Failliete aannemer uit Oostende blijft voorschotten incasseren en verbrast die op goksites: zes maanden cel en vijf jaar beroepsverbod appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tiental jonge koeien uit ingestorte mestkelder gered in Beerst

De brandweer en het speciale dierenredteam (DRT) van Brandweer Westhoek slaagden er zondag in om tien jonge koeien uit een ingestorte mestkelder in Beerst bij Diksmuide te bevrijden. Het ging nochtans om een heikele klus want de opening om hen te reden was klein. “We waren ongeveer vier uren bezig met de interventie”, zegt luitenant Franck Bolle.
The post

Lees meer »

Kan Duitsland zomaar weer grenscontroles invoeren? “Als ze dat fanatiek aan onze grens doen, snijden ze in hun eigen vel”

Duitsland gaat vanaf 16 september grenscontroles invoeren aan al zijn buitengrenzen. Dat is volgens de minister van Binnenlandse Zaken nodig om illegale migratie en terrorisme tegen te gaan. Ook aan de Belgische grens zullen er dus controles zijn. Kan dat zomaar? We vragen het aan Hendrik Vos, politicoloog aan de UGent en directeur van het Centrum voor EU-studies.

Lees meer »