Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke

Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke nemen het tegen elkaar op in de tweede ronde van de voorzittersverkiezing van Open VLD. Dat heeft ontslagnemend partijvoorzitter Tom Ongena bekendgemaakt. West-Vlamingen Bert Schelfhout en Stefaan Nuytten vallen dus uit de boot.

De Bleeker haalde 26,26 procent van de stemmen, Verbeecke 21,49 procent. Ongeveer 8.500 van de meer dan 40.000 leden brachten hun stem uit. De eerste stemronde vond plaats van 12 tot 17 augustus. Aangezien geen van de kandidaten meer dan 50 procent haalde, vindt van maandag tot zaterdag een tweede ronde plaats. Op 24 augustus is de volgende partijvoorzitter van de Vlaamse liberalen dus bekend.

Acht kandidaten namen het tegen elkaar op om Tom Ongena te vervangen, die op 9 juni zijn ontslag aankondigde na het historisch slechte resultaat van zijn partij. Naast Verbeecke en De Bleeker ging het om Maurits Vande Reyde, Tineke Van hooland, Frédéric De Gucht en Maxime Natus.

Ook twee West-Vlamingen waagden hun kans: ondernemer Stefaan Nuytten uit Koksijde en eerste schepen van Deerlijk Bert Schelfhout. Als programma stelde hij een ‘Nieuw Liberaal Contract’ voor, dat hij opstelde na een denkoefening met 180 leden. Dat bestaat uit zes breekpunten, met als eerste: de lasten verlagen en het overheidsbeslag doen dalen van 54 naar 44 procent. Ook emancipatie, privacy en zelfbeschikkingsrecht komen aan bod.

The post Geen West-Vlaming aan het roer bij Open VLD: tweede ronde voorzittersverkiezing gaat tussen Eva De Bleeker en Vincent Verbeecke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

‘Kotmadam Sarafian’ maakt zich voor het eerst kwaad en terecht: “Wie doet er glasscherven in drinkbak van de hond?!”

Barbara Sarafian (56) moet voor het eerst van haar oren maken als kotmadam. Enkele studenten hadden een zware avond achter de rug en lieten aan de actrice weten dat ze alles later zouden opruimen. Maar dan ontdekt ‘Kotmadam Sarafian’ glas in de drinkbak van haar hond Mike. “Wie heeft dat gedaan?!”, klinkt het meteen boos en verontwaardigd.

Lees meer »

KIJK. “Mijn hele huis was aan het schudden”, Roemeense toont hoe angstaanjagend het leven is in dorp aan Oekraïense grens

Een Russische drone drong onlangs het Roemeens luchtruim binnen. Iets wat de inwoners van het Roemeense dorp Periprava niet is ontgaan. Cerasela Cilobon filmde hoe de drone over haar dorp vloog: “Moeder! Mijn hele huis is aan het beven! Hoe dicht was dat!” Al meer dan een jaar wordt het dorp opgeschrikt door de oorlog in Oekraïne. Periprava ligt namelijk

Lees meer »

Zoo Antwerpen laat nijlpaard Hermien inslapen, dochter Imani verhuist naar Ierland: “We kunnen haar niet langer laten afzien”

Zoo Antwerpen neemt eind deze maand afscheid van een icoon. De dierentuin besliste om nijlpaard Hermien te laten inslapen. Het dier is hoogbejaard en sukkelt zwaar met haar gezondheid. Haar dochter Imani verhuist dan weer naar Ierland. “Het doet enorm veel pijn, maar het is de beste beslissing voor de dieren”, zegt dierenarts Jonas Spruyt.

Lees meer »