Defensie zal minstens 11 miljard uitgeven voor nieuw materieel

Defensie staat voor een gigantische vernieuwingsoperatie. Het zal tot 2030 minstens 11 miljard euro uitgeven aan de aankoop van nieuw materieel, zo blijkt uit een overzicht van L’Echo.

 

Meer krantenkoppen in België

Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk

N-VA Deerlijk heeft de 23 kandidaten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Filip Terryn, gemeenteraadslid sinds 2012, is lijsttrekker. Frieda Dejager, gemeenteraadslid van 2012 tot 2018, duwt de N-VA-lijst.
The post Filip Terryn (55) is lijsttrekker voor N-VA in Deerlijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Larissa uit ‘Blind getrouwd’ woont al 7 jaar samen met haar broer: “Ik gun je alle geluk, maar financieel wordt het lastig”

“Ik viel altijd voor foute mannen, die ik met m’n voeten liet spelen”, vertelt Larissa (30) in ‘Dag Allemaal’. Daarom legt ze haar lot nu in de handen van de ‘Blind getrouwd’-experts. Het is aan kersverse echtgenoot Simen (31) om een einde te maken aan acht jaar single zijn. Daarvoor zal hij ook het vertrouwen moeten winnen van Larissa’s broer,

Lees meer »

Eén jaar na z’n dood staat urne Ivo Pauwels nog bij begrafenisondernemer: familievete drijft weduwe tot wanhoop

Eén jaar na zijn dood staat de urne van ‘Nonkel Jef’-acteur Ivo Pauwels nog altijd bij de begrafenisondernemer. Zijn weduwe, zangeres Diana More (63), is de wanhoop nabij. Door een felle familievete heeft ze haar man nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen. Ze blijft verweesd en radeloos achter, getuigt ze in ‘Dag Allemaal’. “De procedure zit muurvast.

Lees meer »

Celstraffen tot 15 jaar voor viertal dat terroristische aanslagen wilde plegen op Antwerpse wijk en NAVO: “Er vielen niet eens doden”

De rechtbank van Brugge heeft vier verdachten veroordeeld voor hun deelname aan activiteiten van de terroristische groepering IS. Twee van hen, hadden concrete plannen om aanslagen te plegen op de NAVO, een politiekantoor en bepaalde wijken in Antwerpen. Zij werden veroordeeld tot effectieve celstraffen van acht en vijftien jaar. De twee andere verdachten kregen effectieve celstraffen van vier jaar. De

Lees meer »

Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven

Geen stunt tegen tweedeklasser Eupen, maar wel een zeer straffe prestatie van de club uit Derde Amateur. Als KVDO dit een heel seizoen volhoudt, mag het publiek zich in de handjes wrijven.
The post Bekeravontuur moet KVDO vleugels geven appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grot van Lourdes staat onder water

Het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is in de nacht van vrijdag op zaterdag deels overstroomd door noodweer in Frankrijk. Onder meer de bekende grot van het Franse bedevaartsoord is daardoor gesloten, zo heeft het zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis

Van zaterdag 14 tot en met dinsdag 17 september exposeert de werkgroep Heemkunde Sint-Kruis in het oud gemeentehuis De Zorge in de Moerkerksesteenweg 196. Het verhaal van enkele merkwaardige huizen in Sint-Kruis wordt er toegelicht.
The post Ontdek zestien huizen met een verhaal in Sint-Kruis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Niet de plek om over voetbal te praten”: daags na scherp interview brengt Kevin De Bruyne met vrouw Michèle bezoek aan Ronald McDonald Huis

Kort nachtje na de nederlaag tegen Frankrijk. Kevin De Bruyne is vanmorgen samen met zijn vrouw Michèle Lacroix naar het Ronald McDonald Huis – dat vijf jaar bestaat – getrokken. Over zijn zeer scherp interview van gisteravond en zijn virale “ik stop”-uitspraak wilde de aanvoerder van de Rode Duivels niet praten.

Lees meer »

Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan het bewegen krijgen”

Het lijkt wel De Container Cup, maar dan in open lucht. Op sportdomein Krekel-Zuid prijkt voortaan een ‘sportcontrainer’. Die maakt laagdrempelig sporten in de buitenlucht mogelijk en is geschikt voor obstacle runs, Ninja Warrior of een bootcamp. Het schepencollege gaf maandag al eens het goede voorbeeld.
The post Stad plaatst sportcont(r)ainer op Krekel-Zuid: “We willen nog meer inwoners aan

Lees meer »

Hypotheekrente op laagste peil in bijna twee jaar

De hypotheekrente in België staat op het laagste niveau in bijna twee jaar. Dat schrijft De Standaard en wordt bevestigd door de rentebarometer van Immotheker/Finotheker, die dagelijks een vergelijking maakt van duizenden hypotheken in België.

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

“Ik viel compleet uit de lucht”: Lichterveldse CD&V-schepen draagt op BK Beerpong T-shirt met knipoog naar nieuwe partij DURF

‘Stevie Durft.’ Dat stond er op het T-shirt van CD&V-schepen Steven Bogaert uit Lichtervelde te lezen tijdens zijn deelname aan het Belgisch kampioenschap beerpong in zijn gemeente. Een duidelijke verwijzing naar de nieuwbakken partij DURF, die Open VLD, N-VA en SOMM groepeert. “Het was mijn teamgenoot die ze had laten maken. Ik wist helemaal van niets”, glimlacht Bogaert.
The

Lees meer »