Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge

De Vlaamse overheid, Club Brugge en de stad Brugge hebben het beroep tegen het nieuwe stadion van Club Brugge ontvangen. Opvallend: dat werd ondertekend door maar twintig tegenstanders, zo schrijft Het Nieuwsblad. “Veel buren vrezen belaagd te worden”, zegt spreekbuis Toon Van Moerbeke.

Een nieuw stadion voor 40.000 supporters op het Olympiadomein, met een parking voor 3.000 wagens: daarvoor vroeg en kreeg Club Brugge in juni groen licht van de Vlaamse Regering. En daartegen gingen tegenstanders van het project in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Net als in 2021, toen Club een eerste vergunning kreeg, de buren beroep aantekenden en dat finaal ook wonnen.

Opvallend: het nieuwe beroepschrift werd ondertekend door slechts twintig buren. Toon Van Moerbeke, spreekbuis van het verzet, sprak in juli nog over 300 medestanders. “En die zijn er voor alle duidelijkheid nog altijd, maar ze wensen zich liever niet kenbaar te maken omdat ze vrezen belaagd te worden door supporters van Club Brugge. Maar ze steunen het beroep dus wel, ook financieel”, reageert Van Moerbeke.

Procedure correct gevolgd?

Door hoeveel indieners een beroep ondertekend is, maakt juridisch niets uit. De Raad voor Vergunningsbetwistingen gaat enkel na of de procedure wel correct gevolgd is.

Het schepencollege heeft het beroep, dat 113 bladzijden telt, ondertussen overgemaakt aan zijn raadsheer. “De tegenstanders vragen de schorsing en de vernietiging van de omgevingsvergunning”, bevestigt Franky Demon (CD&V), schepen van Ruimtelijke Ordening aan Het Nieuwsblad. “Samen met Club Brugge en Vlaanderen blijven we het dossier verdedigen. De gemeenteraad stond er dan ook unaniem achter.”

Wanneer het vonnis uitgesproken wordt, is nog onduidelijk.

Lees HIER meer over het stadiondossier.

The post Amper twintig buurtbewoners in beroep tegen nieuw stadion Club Brugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vanaf vanmiddag klaart het op: “Zaterdag wordt een topdag met tot 27 graden”

Na het hevige onweer dat gisterenavond en vannacht over het land trok, krijgen we vandaag nog wat naweeën, maar die zouden vanaf de namiddag plaatsmaken voor opklaringen. In het weekend krijgen we opnieuw mooi weer. “Zaterdag wordt een topdag met veel zon en temperaturen tot 27 graden”, aldus onze weerman Frank Duboccage. Zondag wordt er wel opnieuw regen en onweer

Lees meer »

“Als Tedesco situatie niet snel ontmijnt, vrees ik voor het einde”: Degryse herbekijkt Frankrijk-België en kadert de ergernis van De Bruyne

Nieuw huizenhoog probleem voor Domenico Tedesco: de negatieve lichaamstaal en vooral het ontluisterende interview van Kevin De Bruyne na het verlies van de Rode Duivels in Frankrijk. Onze analist Marc Degryse herbekeek de interland en kadert de fouten die tot grote frustraties bij De Bruyne leidden. Degryse: “Of hij die ergernis juist uitte, is een andere vraag. Maar als Tedesco

Lees meer »

Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist met Katrien Antheunis (Vooruit) als lijsttrekker

De linkse partijen Vooruit en Groen trekken opnieuw als kartel naar de gemeenteraadsverkiezingen in Knokke-Heist. Deze keer met gemeenteraadslid Katrien Anteunis (Vooruit) als lijsttrekker. Voormalig gemeenteraadslid Luc Lierman (Groen) krijgt de tweede plaats. “Wij zijn het kartel dat buurten en mensen doet herademen, ook letterlijk”, klinkt het.
The post Groen en Vooruit opnieuw als kartel naar kiezer in Knokke-Heist

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Feestcomité klaar voor druk kermisweekend

Het feestcomité is klaar voor drie dagen kermis, te beginnen met een quiz op vrijdagavond in sportzaal Rethorica. Deelnemen kost 24 euro per groep. Op zaterdag is er vanaf 18 uur beenhesp met frietjes en groenten of veggie. Kinderen tot 12 jaar betalen 12 euro, ijsje inbegrepen, voor 12- tot 16-jarigen is de prijs 15
The post Feestcomité klaar

Lees meer »

‘Drakenadem’, het nieuwe Oekraïense wapen in de strijd tegen Rusland

De beelden zien er huiveringwekkend uit: een kleine vuurspuwende drone die in korte tijd een groot deel van een bos verwoest. Deze week doken verschillende video’s op van aanvallen waarbij druppels gesmolten metaal worden uitgekieperd boven oorlogsgebied. Het gevaarlijke mengsel thermiet wordt steeds vaker gebruikt bij aanvallen met drones.

Lees meer »

Venezolaanse oppositiekandidaat Edmundo Gonzalez in ballingschap naar Spanje

De kandidaat van de verenigde oppositie bij de presidentsverkiezingen in Venezuela, Edmundo Gonzalez Urrutia, heeft politiek asiel gekregen in Spanje. Dat heeft de Venezolaanse vicepresidente zaterdag (lokale tijd) gemeld op sociale media. Zijn advocaat heeft aan persbureau AFP bevestigd dat de politicus op weg is naar Spanje, en ook Madrid bevestigde het al.

Lees meer »