Actiegroep laat opnieuw 61 SUV’s leeglopen in Gent en Antwerpen: “Ze willen wereldverbeteraars zijn met een grote W”

Donderdagnacht lieten activisten in Gent en Antwerpen minstens 61 SUV’s leeglopen. Omdat de wagens te veel uitstoten en een letterlijk groot gevaar vormen op de baan, zeggen de actievoerders. Terwijl een aanzienlijk deel elektrisch rondrijdt en het als weggebruiker in steden nog nooit zo veilig was. “Ze willen van SUV’s een stigma maken”, zegt Walter Weyns, cultuursocioloog aan UAntwerpen. 

Meer krantenkoppen in België

Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage”

Stefanie Werbrouck opent op zondag 15 september officieel haar zaak Flowers & Braids. Bij Flowers & Braids kunnen dames terecht voor feestkapsels, maquillage en workshops.
The post Stefanie (32) opent Flowers & Braids in Oostnieuwkerke: “Mensen kunnen hier terecht voor het opsteken van haar, vlechtwerk en maquillage” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aflevering 3 | Dzadzia, de opa van Evelien die de ‘dodentrap’ in Mauthausen overleefde

Journaliste Evelien Rutten trekt samen met haar Poolse tantes en haar dochter Hera op een bijzondere roadtrip. In de podcast ‘Roadtrip naar Auschwitz’ gaan ze op zoek naar hun familieverhaal, dat inhaakt op de wereldgeschiedenis. De derde aflevering gaat over haar grootvader. Een Poolse verzetsstrijder die de beruchte ‘dodentrap’ in het concentratiekamp van Mauthausen overleefde.

Lees meer »

Planbureau voorspelt minder jobs en meer werklozen

Het Planbureau verwacht dit en volgend jaar weinig nieuwe jobs. Dit jaar zouden er slechts 16.000 nieuwe banen bijkomen en volgend jaar 25.000, zo blijkt uit nieuwe economische vooruitzichten die woensdag werden gepubliceerd. Hierdoor zou ook de werkgelegenheidsgraad nauwelijks stijgen en zouden er weer meer werklozen zijn.

Lees meer »

Dan toch geen Lampaert op EK: hij wordt vervangen door Victor Vercouillie en Edward Theuns

Yves Lampaert (33) moet een kruis maken over het EK tijdrijden. Onze landgenoot was nochtans optimistisch over zijn herstel na een dubbele valpartij, maar de West-Vlaming sukkelt met een luchtweginfectie en geraakt niet tijdig fit. “Een DNS is in de maak”, onthulde hij in de vlog van Victor Campenaerts. Lampaert wordt vervangen door Victor Vercouillie in de tijdrit en door

Lees meer »

15 cursisten Eerste Hulp Verlener Rode Kruis en drie simulanten krijgen brevet

De afgelopen maanden organiseerde het Rode Kruis een basiscursus EHBO, die op de nodige belangstelling kon rekenen. Op de brevetuitreiking benadrukte afdelingsvoorzitter van Rode Kruis Hinterland Dieter Debacker het belang van deze vrijwilligers, die zich niet alleen engageren tot het volgen van de cursus maar ook steeds aanwezig zijn op evenementen allerhande en altijd paraat
The post 15 cursisten

Lees meer »

“Ik ben te fier om naar de RVA te stappen” : voetbalcoach Yves Vanderhaeghe zit al tien maanden werkloos thuis

KV Oostende naar Europees voetbal geleid, AA Gent van de kelder naar een Europees ticket gesleurd, eerst KV Kortrijk en dan Cercle Brugge gered… Yves Vanderhaeghe heeft in zijn 16 jaar als trainer wat neergezet. Maar sinds zijn ontslag bij het Saoedi-Arabische Al-Faisaly zit de Roeselarenaar, nog steeds maar 54, werkloos thuis. “Ik keek al eens voor mijn pensioen. Heb

Lees meer »

Mysterieuze nazitoren in Poperinge opent voor het eerst, maar geeft nog niet alle geheimen prijs: “Veel sporen lopen dood”

Een Vlaamse nazitoren spreekt tot de verbeelding: het is de enige in zijn soort en sporen over zijn functie zijn uitgewist. De toren wordt nu gerestaureerd en is voor het eerst opengesteld op Open Monumentendag. “Iedereen denkt er het zijne van”, zegt Gilbert Lobelle (72), die er dagelijks passeerde naar zijn school en werk.
The post Mysterieuze nazitoren in

Lees meer »

Vooruit, N-VA en CD&V vandaag weer rond de tafel, maar kindergeld en kinderopvang blijven twistpunten

Formateur Matthias Diependaele (N-VA) haalt zijn slag thuis, want onverhoopt snel krijgt hij N-VA, Vooruit en CD&V vanmiddag rond dezelfde tafel. Maar dat zal vooral zijn om de opgelopen schade op te meten, niet om inhoudelijke doorbraken af te kloppen. Want de gemoederen zijn dan wel bedaard, de strijdpunten zijn pijnlijk aan de oppervlakte gekomen. Wat is de inzet van

Lees meer »

Handjes schudden en recepties afschuimen: West-Vlaamse stemmenkanonnen verklappen hun campagnegeheimen

Facebook, TikTok, Instagram? De meeste stemmenkanonnen van de West-Vlaamse lokale politiek houden er zich amper mee bezig, zo blijkt uit een exclusieve rondvraag van onze redactie. Hét recept voor verkiezingswinst is voor de meesten al jaren ongewijzigd: zes jaar lang aanwezig zijn op recepties en evenementen, flyers en ander drukwerk verspreiden en vooral heel veel huisbezoeken. “Ze willen allemaal liever

Lees meer »