Vuur verwoest honderden wagens bij vliegveld Lissabon: brandweer vecht tegen vlammen

Er woedt een grote brand in het industriegebied van Prior Velho, bij de internationale luchthaven van Lissabon in Portugal. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers bekend. 

Meer krantenkoppen in België

Mr. Greedy, 33-jarige pinguïn met 230 nakomelingen, gestorven in Amerikaanse zoo

De Maryland Zoo in de Amerikaanse stad Baltimore is in rouw, want de Afrikaanse pinguïn ‘Mr. Greedy’ is gestorven. De pinguïn zorgde voor meer dan 230 nakomelingen en werd 33 jaar, ruim boven de gemiddelde levensverwachting van 18 jaar. Mr. Greedy, of ‘meneer hebberig’, dankte zijn naam aan zijn agressieve houding tegenover de andere pinguïns bij het verzamelen van vis.

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fluffy Falafel vanaf heden te vinden op de Veemarkt

In juli 2022 opende Wasim Bayazid (46) zijn eerste eat-in en takeaway winkel ‘Fluffy Falafel’, gevestigd op de hoek van de Veldstraat en de Stasegemsestraat in Kortrijk. Ruim twee jaar later verhuist de gewezen Syrische vluchteling met zijn vegan falafel wraps naar een grotere locatie op de Veemarkt, breidt hij samen met Kristof De Ruyck zijn cateringdiensten uit en lanceert

Lees meer »

“Hey Kevin, wij spelen de bal echt niet zomaar rond, hoor”: handbalwereld lastig op kapitein Rode Duivels

“Van links naar rechts en terug. We speelden te veel handbal”. Dat was het oordeel van Kevin De Bruyne over de slappe eerste helft van de Rode Duivels tegen Israël, vrijdagavond. Een uitspraak die in handbalmiddens op een ijskoude steen viel: “Wie zoiets zegt, kent niets van onze sport. Passief spel, eindeloos heen-en-weer getik zoals je in het voetbal zo

Lees meer »

Verkiezingsstunt of noodzakelijke maatregel? Ophef rond GAS-boetes vanaf 14 jaar in Kortrijk

Met een ruime meerderheid keurde de Kortrijkse gemeenteraad maandag de invoering van GAS-boetes voor jongeren vanaf 14 jaar goed. Groen omschrijft het als een ‘platte verkiezingsstunt op kap van de 14-jarigen’, voor Vlaams Belang is het niet meer dan een schijnoplossing. Burgemeester Van Quickenborne ziet het dan weer als een welgekomen maatregel in de strijd tegen jeugdcriminaliteit.
The post

Lees meer »

Sterre Provost wint BK op de 400 meter

Vorig weekend behaalde de Oostduinkerkse atlete Sterre Provost (17) goud op de 400 meter bij de scholieren. Sterre kon zo een streep trekken onder een moeilijke periode met veel blessures.
The post Sterre Provost wint BK op de 400 meter appeared first on KW.be.

Lees meer »