Vrienden maken na je 40ste? ‘Vrienden verliezen gaat vanzelf, ze vergaren vergt labeur’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Sterft Mieke in januari zoals beeld uit seizoensfinale doet vermoeden? Actrice Caroline Maes reageert voor het eerst

Sterft de geliefde Mieke Van den Bossche begin januari in ‘Familie’? Dat is de vraag die veel kijkers van de reeks bezighoudt na het zien van de ‘flash forward’ in de seizoensfinale. Daarin lijkt het alsof Mieke het leven laat op haar eigen trouw, met gangster Joris Nuyens. Die laatste vermoordde Miekes zus Leen eerder al op gruwelijke wijze, en

Lees meer »

Gent eert Olympische atleten met rondvaart

Gent heeft vandaag de atleten van op de Olympische Spelen in Parijs geëerd met een rondvaart door de stad. Het ging niet alleen om de atleten met Gentse roots, maar ook de sporters die trainen in Gent of bij een Gentse club mochten meevaren. De bootjes begonnen hun rondvaart aan de Bijlokekaai en stopten aan de Korenlei.

Lees meer »

Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje

Geboren en getogen Moorsledenaars Rik Declercq en Christia D’Haene gaven op 27 juli 1974 elkaar hun jawoord. Het echtpaar is inmiddels vijftig jaar getrouwd en werd daarvoor in de bloemetjes gezet door het gemeentebestuur.
The post Rik en Christa uit Moorslede varen in een gouden huwelijksbootje appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vakbonden Audi zitten maandag samen na dreiging rond 200 ‘gegijzelde’ sleutels, maar dreigen voor gesloten deur te staan

De vakbonden bij Audi Brussels gaan maandagvoormiddag samenzitten om een standpunt te bepalen, na de eis van de directie op zaterdag. Dat meldt vakbondsman Jan Baetens (ACV-Metea). De directie dreigde met een strafklacht als de 200 sleutels van wagens die door werknemers ‘in beslag genomen’ zijn, niet uiterlijk maandagmiddag teruggegeven worden. De vakbonden dreigen echter voor een gesloten deur te

Lees meer »

Laatste dag van de Oostkampse sportkampen

De laatste weekdag van de vakantie was meteen ook de laatste dag van de Oostkampse sportkampen (OOK). Een grote groep kinderen beleefde er de tijd van hun leven. Zij kregen op vrijdag 30 augustus hun sportdiploma overhandigd door de vrijwilligers van OOK. “Het waren zeer gemotiveerde jongeren die deze zomer deel uitmaakten van onze sportkampen.
The post Laatste dag

Lees meer »

“Géén nieuw tranendal tegen Frankrijk meer, a.u.b. Tijd voor een dosis feelgood”

Van dé uitschakeling in Sint-Petersburg tot Kylian Mbappé die Jan Vertonghen ging treiteren na z’n owngoal in Düsseldorf. Wedstrijden tegen Frankrijk zijn voor de Rode Duivels de laatste jaren een hoofdstuk vol decepties. Onze chef voetbal Niels Poissonnier kijkt vanavond vooral uit naar hoe de Belgen zich zullen presenteren. “Verliezen tegen ‘Les Bleus’ is geen schande. Maar je moet natuurlijk

Lees meer »

Russische drone neergestort op Lets grondgebied, ook Roemeens luchtruim geschonden door drone

Een Russische militaire drone is zaterdag neergestort in het oostelijke deel van NAVO-lidstaat Letland, meldt president Edgars Rinkevics op X, het vroegere Twitter. “We staan ??in nauw contact met onze bondgenoten”, aldus Rinkevics. “Dergelijke incidenten nemen toe langs de oostelijke flank van de NAVO en we moeten ze collectief aanpakken.” Ook op het Roemeens grondgebied werd een Russische drone gesignaleerd.

Lees meer »

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan Congo

België doneert 20.000 mpox-vaccins aan de Democratische Republiek Congo (DRC), het land dat momenteel het zwaarst getroffen wordt door de mpox-epidemie. Dat heeft de federale ministerraad vrijdag beslist op voorstel van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke en minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez.

Lees meer »

Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong

Voor de leraren en de leerlingen van basisschool De Zessprong in Sint-Andries wordt het de eerste maanden van het nieuwe schooljaar opnieuw wat wennen. Voor het tweede jaar op rij staat immers een nieuwe directeur aan het hoofd van de school.
The post Alweer een nieuwe directeur voor basisschool De Zessprong appeared first on KW.be.

Lees meer »