Politie waarschuwt voor dieven die opnieuw Peugeots viseren in Marke: “Meld verdachte handelingen meteen”

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 augustus probeerden autodieven opnieuw een Peugeot 3008 te stelen in Marke. Ze geraakten zonder sleutel in het voertuig, dit door een toestel met uitleessoftware te gebruiken die signalen van dit type Peugeot kan capteren.

Deze feiten gebeurden omstreeks 2.30 uur donderdagnacht. Dankzij de alertheid van nachtpatrouilles bij de politie moesten de criminelen hun autodiefstal echter staken en bleef het bij een poging. Toen de daders de politie zagen komen, namen ze met hun eigen auto via Lauwe de vlucht richting Frankrijk. Daarbij werden (ook in de bebouwde kom) snelheden tot 180 km/u gehaald. Het voertuig slaagde erin te ontkomen over de Franse grens.

Eind juli werden met dezelfde werkwijze ook al twee Peugeots 3008 gestolen in Marke. Het fenomeen is geen lokaal probleem, maar toch wil PZ Vlas hier extra aandacht op vestigen.

Meld verdachte handelingen

Zie je ’s avonds of ’s nachts verdachte handelingen, in het bijzonder rond dit type voertuig, aarzel dan niet en bel meteen naar 101 of naar 1701, het lokaal oproepnummer van PZ Vlas.

Voor eigenaars van een dergelijke Peugeot kunnen mechanische beveiligingsmiddelen zoals een stuurslot of een pedaalslot extra bescherming bieden tegen diefstal.

The post Politie waarschuwt voor dieven die opnieuw Peugeots viseren in Marke: “Meld verdachte handelingen meteen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Marino verloor net zoals Hilde Crevits beide ouders op een week tijd: “Hij kon niet leven zonder haar en overleed de dag na haar begrafenis”

Marino Mahieu (65) maakte net hetzelfde mee als Hilde Crevits (57). De dag na de begrafenis van zijn mama Mariette (83) moest hij ook afscheid nemen van zijn papa Marcel (88). “Papa’s ogen blonken altijd als hij over mama sprak. Hij kon niet zonder haar en is de dag na haar begrafenis gestorven van verdriet. Ik heb het heel moeilijk

Lees meer »

Heeft Bart De Wever gelijk dat het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” zijn die voor problemen zorgen? Dit zeggen de cijfers en een expert

Volgens Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zijn het “vrijwel altijd jongeren van allochtone origine” die geweld plegen tegen wie de overheid vertegenwoordigt. Heeft hij gelijk of is het – zoals sommigen hem verwijten – een makkelijke poging om stemmen te winnen? Wij gingen op zoek naar de cijfers en klopten aan bij jeugdcriminoloog Johan Deklerck (KU Leuven). “Ze doen

Lees meer »

Gemeente huldigt Heren 1 en Meisjes U16 van Basketbalclub Koksijde voor prestaties vorig seizoen

In de Kokpit van het gemeentehuis van Koksijde vond de huldiging plaats van Basketbalclub Koksijde. De ploegen Heren 1 en Meisjes U16 werden er gelauwerd voor hun titels van het voorbije basketbalseizoen. Bovendien werd als verrassing aan trainer Dirk Goens de titel van Sportief ambassadeur van Koksijde toegekend. Meisjes U16 slaagde erin om de kers
The post Gemeente huldigt

Lees meer »

Nieuwe campagne om carpoolen te stimuleren

Het gemeentebestuur van Beernem lanceert een campagne om carpoolen te stimuleren. Volgens schepen van Klimaat en Energie Jan Vanassche (Groen) is carpoolen een ideale vervoerswijze met praktische, economische en ecologische voordelen. “Het is een uitstekende manier om de verkeersdruk te verlagen, reiskosten te delen, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, en de sociale banden te
The post Nieuwe campagne

Lees meer »

Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden

De belangrijkste dag van de paardenwedstrijden in Waregem zal de 13-jarige Mathis Moeykens uit Ingelmunster niet vlug vergeten, want hij won twee ponywedstrijden.
The post Mathis Moeykens (13) wint twee ponywedstrijden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof erg in het succes van een frituur”

Frituur De Fritoric opent op woensdag 11 september de deuren langs de Kleppestraat in Dadizele. De nieuwe frituur is een initiatief van Steve Grymonprez, de zaakvoerder van restaurant De Historic op de Plaats in Dadizele. Joeri Bartholomeus, jarenlang medewerker in De Historic, wordt het vaste gezicht in de frituur.
The post Steve opent De Fritoric in Dadizele: “Ik geloof

Lees meer »

Lijst verzoent ervaring met jong talent: N-VA + Trots stelt 17 kandidaten voor

N-VA + Trots trekt met 17 kandidaten naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Gudrun Debrabandere trekt de lijst, huidig schepen Bernard Fonteyne staat op plek twee, Francis Bonte van Trots op Lendlee op vier en Marnic Vandenbroucke duwt de lijst op vraag van de leden. “Onze lijst is een mix van ervaren, jonge, minder jonge en gepensioneerde kandidaten én acht vrouwen”, zegt

Lees meer »

Niemand minder dan Vincent Kompany bezoekt 200 jeugdspelertjes van KSV Bornem: “Als de kinderen lachen, dan weet je dat het goed zit”

Hoog bezoek in Bornem, waar niemand minder dan Vincent Kompany zondag een bezoekje bracht aan voetbalclub KSV Bornem. Liefst 200 spelertjes konden hun kunnen tonen aan de huidige coach van Bayern München. Maar hoe belandde de gewezen kapitein van de Rode Duivels en Manchester City nu bij een ploeg uit de Antwerpse provinciale reeksen?

Lees meer »